Bartek1029 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Dzień Dobry Chciałbym się zapytać jakiego ktm lepiej wybrać exc 250 z 2003 r. czy exc-f 250 z 2007 r. , wolał bym 2t ale jak ma sie posypać po 20mth to 4t może być, proszę o pomoc mój budżet to ok. 11000 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 4 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Grzebiąc w motocyklach typu OFF, polecam poszukać czegoś co nie będzie sponiewierane właścicielem i serwisem. Przechodziłam przez to wielokrotnie i zawsze był to lepszy wybór. Z tego co się orientuje chyba w obu modelach był jeszcze(niezawodny?) silnik RFS. Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalti Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 . rzadko tu bywam Ten który będzie miał lepszy stan techniczny ;)a tak na poważnie . Jeśli w enduro to 4t na przeloty ,proste podjazdy ,las itp.. super enduro .. 2t to hard enduro i techniczne trudne i ciasny teren. koszty serwisowania podobne ,rozłożone w czasie dla 2t. jeśli używka to w miarę zadowalającym stanie i robisz remont silnika .kupowanie na podstawie zaufania ze remont był robiony 10 mth temu jest w większości sprzedających ściema . koszt remontu 4t czy 2t bez wymiany cylindra ok 2800-3500 jesli sam to robisz. Co do rocznika 4t ,to jak dla mnie dorwanie starego rfs w db stanie nie będzie możliwe . Cały mit pancernego silnika kreci się wokoło regulacji zaworów na śrubki i jednoobiegowego oleju w silniku dla skrzyni jak i dla tłoka. Dla mnie po 2007 na płytkach sa lepsze silniki oddające moc jak i geometria ramy (2 obiegi oleju)stara zasada mów jak dbasz tak masz .W tych nowszych silnikach wystarczy wyeliminować 3 wady : o ringi wału korbowego ,dysza olejowa 100 na 120 , wymienić zębatki plastikowe pompy olejowej z przed 2008 na nowy typ.jeśli serwisujesz i doglądasz nic ci nie wybuchnie . 2t exc ma lepszy widelec( 48mm) po 2004 i do 2017 silnik nie ma większych zmian (prosty ) słaby punkt to rozrusznik,trzeba doglądać poz. Cytuj wole ortodoksyjnych żydów od ortodoksyjnych motocyklistów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi