Skocz do zawartości

Niemoge osiagnac predkosci maksymalnej

Rekomendowane odpowiedzi

Moja yamaha yz 125 powinna jezdzic 100 kmh bez problemu ale jedzie maks 57 kmh, silnik ma 6 biegow a jak osiagam prekdosc 57 kmh to juz zaczynam zacierac silnik poprostu jest koniec biegu i wiecej nie pojedzie. Czy jest mozliwosc ze silnik jest zablokowany albo gdziesz jest blokada?

W dniu 4.06.2021 o 15:52, Croowab napisał:

Ze niby jak zaczynasz zacierac sinik przy osiagnieciu 57km/h 

Rozwiń  
  W dniu 4.06.2021 o 19:59, Marek24yz napisał:

Rozwiń  

Osiagam 57 na ostatnim biegu i to jest max predkosci

Edytowane przez Marek24yz

W dniu 4.06.2021 o 23:30, Qadrat napisał:

W dniu 4.06.2021 o 23:30, Qadrat napisał:

Ale czym to się objawia ten max prędkości? Nie wkręca się wyżej na obroty? Sprzęgło ci się nie ślizga?

Rozwiń  

Wbijam 6 bieg jak jestem juz na odpowiednej predkosci i osiagam ten max obrotow i tylko 57 daje rade jechac

Rozwiń  

W dniu 5.06.2021 o 09:10, IZO napisał:

Może jakaś ostra rzeźba z zębatkami czyli przełożeniem ?

Rozwiń  

Mozliwe ale bede musial dac go do przegladu bo kupilem go tydzien temu a nie widzialem stanu wewnatrz, ja mysle ze to moze byc jakis moduł ale niewiem

Szczerze to twój opis sytuacji jest dosyć niejasny 😉 nie wiadomo do końca co oznaczają u ciebie te obroty max, czy to faktycznie koniec obrotomierza czy silnik się "blokuje" na jakiejś wartości i nie daje rady się wkręcić wyżej. Czy może obroty silnika rosną a prędkość stoi w miejscu, czyli objaw ślizgającego się sprzęgła.

W ogóle to yz 125 posiada prędkościomierz i obrotomierz ? bo z tego co pamiętam to tam nie ma zegarów.

W dniu 6.06.2021 o 08:47, IZO napisał:

Szczerze to twój opis sytuacji jest dosyć niejasny 😉 nie wiadomo do końca co oznaczają u ciebie te obroty max, czy to faktycznie koniec obrotomierza czy silnik się "blokuje" na jakiejś wartości i nie daje rady się wkręcić wyżej. Czy może obroty silnika rosną a prędkość stoi w miejscu, czyli objaw ślizgającego się sprzęgła.

W ogóle to yz 125 posiada prędkościomierz i obrotomierz ? bo z tego co pamiętam to tam nie ma zegarów.

Rozwiń  

Yz To cross, niema zasnych licznikow ani swiatel, jak mowie max obroty mam na mysli, ze jade pelnym gazm na najwyzszym biegu, a motocykl osiaga jedynie 57 kmh, nie brakuje mu mocy na zadnym biegu ale wydaje mi sie to dziwne ze 125 na 6 biegu jedzie tylko ok. 60 na godzine.

• 3 tygodnie później...