Mark1234 Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Witam zakupilem motocykl cagiva W16 600 z uszkodzonym modółem zaplonowym.Wymienilem na nowy oryginalny i mimo zapewnien sprzedajacego ze to on jest odpowiedzialny za brak iskry nic sie nie zmieniło.Zdemontowalem wiec kolo magnetyczne i zauwazylem ze magnes jest pekniety i tu pytanie czy ma to wplyw na to ze czasem iskra sie pojawia ale jest slabiutka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark1234 Opublikowano 28 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Ok dzieki za odpowiedz zamawiam koło i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Nie wiem czy dobrze widzę na zdjęciu, ale masz tam zapłon typu AC, cewka z pod magneta zasila bezpośrednio moduł zapłonowy. Jeśli iskra jest nieregularna zacząłbym od pomiaru tej cewki bo to ona jest zapewne uszkodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 zauwazylem ze magnes jest pekniety i tu pytanie czy ma to wplyw na to ze czasem iskra sie pojawia ale jest slabiutka ?Nie Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark1234 Opublikowano 28 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Czyli co zaczac sprawdzac ta cewke jesli tak to jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Tak jak Zielorz napisał.Pomiar rezystancji oraz napięcia. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Skupiłbym się na pomiarze napięcia, bo rezystancja zazwyczaj wychodzi dobra, a napięcia nie ma. Ustaw czujnik na 200 v ac, podłącz do wtyczki od tej cewki i zakręć rozrusznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_tabula Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Panowie a moja Cagiva w16 nie odpala. Iskra jest paliwo dochodzi ale wyleciało nadmiarem . Więc podałem paliwo strzykawką pod świece i nawet nie dał znać. Czy w gaźniku muszę wyregulować? śrubkę pod pływakiem? No i dlaczego żadnej reakcji pomimo paliwa pod świecą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_tabula Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Może ktoś odpowie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Jak wyleciało, to zebrałes i podałeś pod świece. Dobre. Oddaj do jakiegoś mechanika. To jest w tym momencie najlepsza odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Zapytaj w digitech Będzin, specializuja sie w naprawie zapłonów, diagnostyka byla kiedys bezpłatna. Masz tam podobny zapłon do SEM starych LC4 , tu tez magnesy się sypaly ale czesto gęsto padaly cewki statora , mi tak padła ze palil na zimno i po paru minutach brak iskry do ostygnięcia. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_tabula Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Cewki statora najprawdopodobniej są dobre, ale sprawdzę. A koło magnetyczne jest po naprawie 100% sprawne. Dzięki Nitomen za sugestie. ps. masz jakieś namiary kto może zregenerować cewki statora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł97 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 W dniu 28.05.2021 o 21:48, Mark1234 napisał: Czyli co zaczac sprawdzac ta cewke jesli tak to jak Udało Ci się usunąć usterkę? Mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi