stuff744 Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Witam Wszystkich, Co prawda pytanie dotyczy Indiana Chiefa ale z silnikiem S&S na spodzie evo. Nagle bez jakiś wcześniejszych objawów zaczął mi rzucać olejem ze skrzyni biegów przez wężyk odpowietrzający. Nawet przy odpaleniu po krótkiej pracy silnika olej pojawia się. Miał ktoś może taki przypadek? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Sprawdziles jaki jest poziom oleju w skrzyni biegow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff744 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Poziom jest ok. Cały tamten sezon przelatałem i suchutko. Postał przez zimę i po odpaleniu zaczął walić olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scq Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Jeśli to pierwsze odpalenie po zimie, to może zawór zwrotny pompy przepuścił olej do skrzyni korbowej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Na pewno wywala przez odpowietrzenie skrzyni biegów? Nie pomyliłeś się? Jeśli tak to wg mnie zawór to jedno, ale z tego co piszesz to pewnie jeszcze uszczelnienia padły. Uszczelnienia padają tez w wyniku zbyt dużych luzów na łożyskach... Pomierzyć to warto przed naprawą.. P.S. W tym Indyku nie ma całego silnika w 100% S&Sa - to "fabryczny składak" parunastu części S&S i chińszczyzny marnej jakości. Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hade Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Co ma zawór pompy do skrzyni biegów? Jakie uszczelnienia? Po co robisz koledze wodę z mózgu, nie znasz się, nie wiesz, to przynajmniej nie pisz bzdur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Drogi nowy kolego, to jest post z maja i problem do pazdziernika zostal chyba rozwiazany, a FIS jest akurat forumowym specjalista od harleyowej mechaniki bo ma warsztat reperujacy te motocykle. Napisac mu ze sie nie zna to troche strzal kula w plot. Nie znam dokladnie ukladu olejenia tej skladanki, ale jaki moze byc powod naglego wyrzucania oleju ze skrzyni biegow oprocz padniecia uszczelnien, bo ja nie widze zadnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hade Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Witam. Fakt może na starcie trochę za ostro, ale zdecydowanie wolę tak, niż obwijać w bawełnę.Ten Pan nie ma pojęcia o czym pisze. Myślę, że sam sobie strzela w kolano wypisując bzdury. Dziś każdy może mieć warsztat i nie musi się znać, czego Pan Fis jest dobrym przykładem. Nie jestem ko kurencją i nie znam tego Pana, ale to co on wypisuje, to poprostu żenada. Przepraszam, ale żeby zabierać głos, trzeba mieć wiedzę. Opisz dokładnie w którym miejscu leje się olej.,jeśli nie rozwiązałeś problemu oczywiście. Spróbuję Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi