Nyczus Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Witam mam 2 pytanka trochę głupie, ale chcę się upewnić na 100% Romet ZXT 125 1. Czy Ssanie jest włączone do góry czy do dołu? https://ibb.co/1Jhj7rk 2. Jak prawidłowo powinienem mieć ustawiony kranik (optymalnie) strzałką do dołu ? https://ibb.co/1ZHsGNR Sorki za takie pytanka trochę z du... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 1-dźwignia do dołu to ssanie włączone.2-Kranik do góry - rezerwa. Kranik w bok - zamknięty. Kranik w dół - otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyczus Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedź, chciałbym się tylko do tego ssania jeszcze dopytać, a to nie jest tak, że z góry schodzisz na dół (do wyłączenia)? Gdy mam na górze : to linka jest tak : https://ibb.co/RNLTgQZ A gdy na dole to tak: https://ibb.co/JHw8fPF To czy nie jest tak, że ssanie jest włączone, bo linka naciągnięta? Sorki, że jeszcze się dopytuje. Dzięki za kranik ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Dźwignia przy kierownicy na dole, to naciągnięta linka i ssanie włączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyczus Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam od dłuższego czasu potrzebuje osłony bocznej lewej do romet zxt 125. Szukam po całym internecie i nigdzie nie mogę znaleźć (Brak w magazynie) na oficjialnym sklepie Romet tak samo... Wie ktoś gdzie mogę znaleźć tą część, albo czemu nie ma w sklepach lub czy będzie za jakiś czas? https://www.google.pl/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fmotor-x.pl%2Fosona-boczna-dolna-p-z-xt-50125%2Cp.html&psig=AOvVaw2_6nHi1J9traBGzBlxPDn9&ust=1618747971069000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCODQ4Z-ghfACFQAAAAAdAAAAABAj Proszę o pomoc. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Nyczus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 A pisałeś do tych sklepów? Google.pl, szukaj dystrybutorów rometa i pisz do każdego kto się zajmuje oficjalną sprzedażą rometów, ktoś może taki plastik ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyczus Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Dziękuję za odpowiedź, zrobię tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyczus Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Witam, ostatnio odebrałem motocykl od mechanika i zrobił mi jedno, a zepsuł drugie czyli ten przycisk co jest przy starterze wyszedł na zewnątrz i teraz, w ogóle mi nie odpala z przycisku. Muszę wymienić cały starter aby to naprawić? Proszę spojrzeć na filmik, wcześniej ten przycisk był bardziej do środku i teraz wyszedł na zewnątrz nwm jak on to zepsuł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Z powrotem do mechanika, jesli wlasnie odebrales motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyczus Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Tyle, że za bardzo nie dogadam się z nim, ciężko mi napisać, gada, że od początku tak było, mnie już nerwica brała, bo jak jechałem do niego to wszystko było okej.. a jak się pytałem czy by to zrobił to opowiada, że ciężko nie zna się itd... dałem se spokój... Dlatego chciałem się zapytać was, czy trza cały starter wymienić ? Mi się zdaje, że tak bo jak ten przycisk wyszedł do zewnątrz to chyba się popsuło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Zmien mechanika. Popsul sie przycisk a nie rozrusznik. Trzeba rozkrecic rollgaz ( pewnie 2 sruby ) i zobaczyc dlaczego ten przycisk nie dziala. To pewnie zwykly przycisk na sprezynie ktory tak dlugo przewodzi prad jak dlugo przyciskasz go palcem. Mozliwe ze sprezyna pekla albo spadla, a sam zacisk nie kontaktuje ( np przypalony / utleniony ). Bez rozkrecenia nie sprawdzisz co jest. W najgorszym przypadku trzeba wymienic rollgaz, jesli nie sprzedaja osobnych czesci do niego. Przede wszystkim udaj sie do serwisu zajmujacego sie tymi Rometami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyczus Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedź, właśnie następnym razem już raczej nie pojadę do niego... Spróbuję zobaczyć, a jak nie dam sobie rady to podjadę do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyczus Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 (edytowane) Witam otóż mam taki problem ze "światłami" gdy włączę światła postojowe to zapala mi się z przodu, z tyłu oraz podświetla mi się deska rozdzielcza, ale gdy chcę dalej przełączyć na światła krótkie czy tam długie to podświetlenie zegara mi gaśnie i pozycja z przodu, tyłu także... Macie jakieś rady od czego mógłbym zacząć? Teraz jeżdżę na światłach postojowych, bo w nocy jak bym zmienił na krótkie to z tyłu by nic nie świeciło... A światła stopu działają. Proszę o jakieś rady. edit: Zapomniałem ostatnio napisać, że kupiłem ten starter i wymieniłem go z bratem jakoś, tylko że musieliśmy przekładać wtyczkę bo była męska, a powinna być damska nwm czemu ale trudno się mówi i lutowaliśmy kabelki teraz nie pamiętam ile ich było, ale na pewno dobrze tylko 1 kabelek inny kolor miał, ale to był ostatni czyli większego wyboru nie miałem (to raczej oznakowanie tylko kabelka, a był to na pewno czarny i chyba zielono-żółto, ale tu mogę się pomylić). I z przyciska odpala wszystko działa tylko nwm czemu te pozycie znikają i podświetlenie deski jak pisałem wyżej^^^ Proszę o jakieś rady. Edytowane 22 Czerwca 2021 przez Nyczus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Nie znam schematu instalacji elektrycznej tego cuda, ale nie mysle zeby byla skomplikowana. trzeba sciagnac schemat z netu, albo od dystrybutora / serwisu zeby sie zorientowac o co chodzi. Mozna tez probowac kombinowac samemu w przelacznikach jezeli cos wiesz o pradach motocyklowych. Wyglada ze przelaczenie na swiatla mijana / drogowe powoduje wylaczenie pradu z podswietlenia zegarow i pozycji z tylu, trzeba sprawdzic ktory przewod podaje do nich prad i dlaczego tak sie dzieje. Sprawdzilem ze jessli zalogujesz sie na forum Rometa, to zarowno maja te schematy jak i watki na temat utraty swiatel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyczus Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź/pomoc, popatrzę sobie tam . Edytowane 23 Czerwca 2021 przez Nyczus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi