barynajt Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Witam. Mam problem z moim crossem jakim jest Honda Crf 450 z 2010 roku na wtrysku. Problem polega na tym, że 4 i 5 bieg wypada. 1,2,3 wchodzą normalnie bez zarzutów i nie wypadają, po wbiciu 4 lub 5 i ujechaniu dosłownie kilku metrów bieg zrzuca sie sam na 2 ( dwójkę). Podczas jazdy na 4 czy 5 nie ma żadnych zgrzytów, biegi wchodzą lekko bez żadnych oporów, tak samo jest gdy bieg spada na 2 to nie ma żadnych zgrzytów. Ktoś przerabiał ten temat? Co może być do naprawy i jaki przybliżony koszt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Koszt duzy, bo naprawy wymagaja sprzegla klowe tych kol zebatych / lub zakup nowych kol + zakup wodzika + bebenka prowadzacego wodziki, wszystkie te 3 elementy moga byc uszkodzone w najgorszym scenariuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barynajt Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 A mniej więcej przybliżony koszt samych części? Jesteś w stanie określić w najlepszym i najgorszym scenariuszu jak to może wyglądać cenowo? Bez robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) zadzwoń,spytaj https://allegrolokalnie.pl/oferta/skrzynia-biegow-honda-cr-f-crf-125-250-450 Edytowane 29 Marca 2021 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barynajt Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Dziękuję serdecznie za pomocny link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barynajt Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam. Motor mam rozebrany, skrzynie udało mi się kupić drugą ale nie mogę znaleźć wybieraka/ programatora. Na tym programatorze jest lekki ubytek, chciałbym to zaspawać i obrobić żeby wszystko już było 100% sprawne. Z jakiego materiału są zrobione te programatory? Zdjęcie : Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez barynajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 mnie to sięwydaje że taki mały ubytek to zeszlifować na gładko żeby bolec nie haczył i powinno działać , nie trzeba spawać ale w rękach tego nie mam Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Wyglada na stop alu, ale o jakim skladzie i czy da sie spawac to oczywiscie nie mam pojecia. Jesli sie da to po spawaniu jeszcze obrobka mechaniczna, moze jeszcze poszukaj tej czesci poza Polska? Np Ebay.com? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barynajt Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Znalazłem speca co podejmie się naprawy tej części. Aluminium to raczej nie jest bo magnes to przyciąga. Zobaczymy po obróbce co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barynajt Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Miałem problem z wypadającym 4 i 5 biegiem. Mam nowe tryby ze sprzęgłami kłowymi oraz nowe wodziki. Programator jak widać wyżej miał uszczerbek, dałem do naprawy ale niestety ciężko w tym spawać, oto efekt na zdjęciu. Wkładać to czy czekać i szukać dalej? https://failiem.lv/f/8xz4g9xd4 Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez barynajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Ja bym szukal dobrego programatora, o czym zrszta juz pisalem. Nie wiem jak to ma dobrze prowadzic wodzik jesli wyglada tak jak wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barynajt Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udało mi sie znaleźć oryginalny, nowy. Dzięki za rady, temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi