cheech Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Panowie i Panie Jaki płyn hamulcowy zalać do motocykla drogowego aczkolwiek często używanego na torze. Motul RBF660 i 600 podobno często trzeba zmieniać - czy to prawda? Ostatnio zaliczyłem glebę i podejrzewam że jedną z przyczyn mógł być właśnie tani płyn hamulcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 No ale glebe zaliczyłeś, bo co? Nie miałeś hamulców czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 9 godzin temu, cheech napisał: Panowie i Panie Jaki płyn hamulcowy zalać do motocykla drogowego aczkolwiek często używanego na torze. Motul RBF660 i 600 podobno często trzeba zmieniać - czy to prawda? Ostatnio zaliczyłem glebę i podejrzewam że jedną z przyczyn mógł być właśnie tani płyn hamulcowy Mało prawdopodobnym jest aby winnym tu był płyn hamulcowy. Ludzie na torze w wiekszości używają zwykłego płynu i nikt nie narzeka. Ale jeśli chcesz lac motula to spoko. Bardzo dobry płyn a wymiana wystarczy raz na rok .. Wymiana płynu to znikomy koszt i trwa chwilkę. Ważne jest aby pompa była sprawna i całośc układu utrzymana w dobrej koncycji. Hayka byłeś na torze??? Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheech Opublikowano 26 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Czyli co oprócz Motula możecie polecić?Co do gleby to wszystko działo się ułamek sekundy, więc trudno mi przeanalizować całą sytuację. Wyglądało to mniej więcej tak: zbliżam się do puntu mocnego hamowania przed zakrętem. Wciskam jak zwykle dźwignie hamulca, a tu zdziwienie, nie zwalniam. Ułamek sekundu póżniej zablokowany przód ucieka w bok a ja lecę na ryj.Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz81 Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Temat wielokrotnie wałkowany. Wlejesz co zechcesz. Ja do wszystkich pojazdów leję ATE SL6. Płyn dedykowany do układów z ABS i ESP. Cytuj Romet 50 > Ogar 50 > Simson 50 skuter > JAWA 50 > WSK 125 > MZ 250 Trophy > Jawa 350TS > 16 lat przerwy > FZ6 SAHG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 czy wlejesz tam super hiper płynu stosowanego w amerykańskim przemyśle kosmicznym czy K2 za 3.99 za 0,5 litra hamulec tak nie powinien się zachowywać A jeśli się zachował to nie przez płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheech Opublikowano 26 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Tak czy inaczej odbudowuję teraz maszynę i zakładam nową pompę ( stara nie przeżyła gleby), więc muszę coś porządnego zalać.Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Jaka pompa??? Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi