Arkadiuszng Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Witam wszystkich, Posiadam ninja zx6r 2001 r., i tak od jakiegoś czasu wpadł mi w ucho charakterystyczny dźwięk, który wydobywa się przy rozpędzaniu i zwalnianiu. Udało mi się dzisiaj przekopać YT i trafiłem na filmik, na którym słychać idealnie o co chodzi. Mój motocykl chodzi identycznie jak ten na filmiku. Szczególnie od 57 sekundy, mniejwięcej do 1:20.https://www.youtube.com/watch?v=nSel-wz ... SApUvp9wccBędę wdzięczny jeśli ktoś oceni co to może być za przypadłość, czy po prostu "ten typ tak ma"? Dziś w czasie wolniejszej jazdy przysłuchałem się i ten dźwięk wydobywa się jakby z lewej strony, z przedniej zębatki. Poza tym moto ma moc, przyspiesza normalnie itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PowWow1983 Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Może jakieś łożysko, ale ja bym się nie przejmował. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu TapatalkaNie wali, nie stuka, nie tłucze. Wypożyczyłem gs 1200 i tam wszystko świadczy trzaska i gruchocze, ale kuń jedzie do przodu i nic go nie boli. Przerobiłem fazera i był świst, CBR 954 x2 i był świst, dopiero jak w rzędowce cos tłucze to się zastanów (sorki, ale CBR to aksamit do BMW i teraz wiem, że nie wszystkim trzeba się przejmować). Ma moc, idzie do przodu, a na podnóżkach nie czujesz stuków to się tylko ciesz jazdaWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiuszng Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Dzięki PowWow1983, trochę mnie uspokoiłeś. Może jestem po prostu przewrażliwiony i na siłę szukam inwestycji 😄 jednak jestem ciekawy czy da się jakoś ten dźwiek wyeliminować. Ciekawe czy łańcuch może mieć z tym jakiś związek? Zbyt luźny lub zbyt naciągnięty może dawać taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 tradycyjnie dla tych, którzy ignorują grzeczne prośby - czas do jutra lub kolejnej wizyty jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiuszng Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 @jeszua, chciałbym poprawić tytuł tematu ale jak to zrobić? Nie widzę takiej opcji... Swoją drogą, czy ktoś inny obeznany w temacie świstów i gwizdów mógłby się również wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 To jest dobry swist, przyzwyczaj sie do niego. Jak chcialbys zmienic temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi