waldkas Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Jak w temacie ,no prawie. Otóż mam prawko A i moje pytanie jest takie Czy na tą kategorię A da się prowadzić minicary? W sieci szukałem odpowiedzi,ale jeden mądrzejszy od drugiego,jak i porównania w kodeksach. Jasno i po Naszemu proszę o odpowiedż i jeśli tak to jakimi w obcenym czasie 2020.r. Mamy LEKKIE – czyli do 350kg, unijna homologacja L6e CIĘŻKIE – w zakresie masy z przedziału 350-550kg, unijna homologacja L7e Dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Technika Jazdy oraz Przepisy - Nie tylko 2 koła Pewnie Cie odesla do odpowiedniego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldkas Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Nie mam doswiadczenia na forach,szukałem coś na ten temat,ale zero efektu i dlatego napisałem w tym dziale. Ale ok dzieki za podpowiedż,poczekam na decyzje administratora i jak trzeba założe tam temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 4 hours ago, waldkas said: Otóż mam prawko A i moje pytanie jest takie Czy na tą kategorię A da się prowadzić minicary? nie wiem jak szukałeś w sieci, bo przeglądnięcie 5 pierwszych wyników z google daje zawsze ten sam wynik: minisamochód został ujęty w przepisach jednoznacznie, z uprawnieniami od kat am jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Tak szukał że nie szukał tylko powiedział że szukał żeby ktoś inny za niego poszukał 🙂 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldkas Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Jasne niech Wam bedzie w linku podanym przez Moderatora pisze o AM Ja mam KAT. A i interesują mnie szczególy uprawnien na A Ok mam ze na A mozna wszystko co ujęte w AM. Tyle ze gdzies czytałem ze takze mozna minicary ,ktore jezdza z predkoscia powyzej 50 km/h Dlatego napisalem ze sa odpowiedzi ,ale jeden madrzejszy od drugiego ,BO PISZEze tak,a nastepnie ktos ze nie. i nigdzie nie jest to jasno sprecyzowane. Ok dam sobie spokój z Waszym forum,znajde odpowiedz napewno gdzies Widze,że tu @Limo też nabija sobie posty,jak kilometry na liczniku motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 18 minutes ago, waldkas said: Tyle ze gdzies czytałem ze takze mozna minicary ,ktore jezdza z predkoscia powyzej 50 km/h a gdzie konkretnie? bo masz pretensje, ale kompletnie pozbawione podstaw - wróć do swojego pierwszego pytania, bo na nie udzieliłem konkretnej odpowiedzi po zakres uprawnień odsyłam do ustawy o kierujących pojazdami jako materiału podstawowego, konkretnie art. 6 podpowiedź: przepisy nie rozróżniają mikrosamochodów ze względu na prędkość jsz ps. a teraz tupnij nóżką jeszcze raz, o! Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 4 hours ago, waldkas said: Widze,że tu @Limo też nabija sobie posty,jak kilometry na liczniku motocykla. W zasadzie masz rację, co mi więcej pozostało 😄? Zwróć uwagę że prawie w ogóle nie zadaję pytań, pewnie dlatego że nie mam bana na googla :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) 6 godzin temu, waldkas napisał: Tyle ze gdzies czytałem ze takze mozna minicary ,ktore jezdza z predkoscia powyzej 50 km/h Ja to w sumie gdzieś czytałem że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają za darmo samochody Ale wszystko co jest rejestrowane jako motorower ma dopuszczalną prędkość 45/h . powyżej tej prędkości jest to motocykl lub samochód. 6 godzin temu, waldkas napisał: Ok dam sobie spokój z Waszym forum,znajde odpowiedz napewno gdzies oby nie tam gdzie pisali o tych microcarach jeżdżących ponad 50 Edytowane 30 Czerwca 2020 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi