dodok Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Cześć Wszystkim. Moja znajoma ma YBR125 . Roczną chyba. Jest problem z akumulatorem , który się bardzo szybko wyładowuje. Nawet po zakupie nowego po miesiący była kapa. Kiedy moto jest odpalone ma 14,2 v wiec regulator napięcia jest ok. Sprawdzę jeszcze czy jest pobór prądu przy wyciągniętym kluczyku . Ale musi być bo aku sie rozładowuje. Świeci też od jakiegoś czasu kontrolka silnika ( na żółto) Proszę o rady i informacje , żeżeli ktoś wie. Ten najnowszy model posiada już wejscie do wpięcia kompa prawda? Co moze być przyczyną wyładowywania aku. Gdzie zacząć szukać? Dzięki i pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 następny... czas do jutra lub kolejnej wizyty jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEm Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Godzinę temu, dodok napisał: Cześć Wszystkim. Moja znajoma ma YBR125 . Roczną chyba. [...] Gdzie zacząć szukać? W szufladzie. Karty gwarancyjnej lub faktury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodok Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Motorynka sprowadzona z Francji 2017 rok. Więc nie jest już na gwarancji . Będę wdzięczny za jakieś rady Sprostowanie Mam więcej informacji To jest YS125-5C LBPRE331000013401 Przepraszzam , za wprowadzenie w błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodok Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Yamaha YS125-5C LBPRE331000013401 Motorynka sprowadzona z Francji 2017 rok. Więc nie jest już na gwarancji . Będę wdzięczny za jakieś rady Przepraszzam , za wprowadzenie wcześniej w błąd Cześć Wszystkim. Moja znajoma ma YS125-5C . Jest problem z akumulatorem , który się bardzo szybko wyładowuje. Nawet po zakupie nowego po miesiący była kapa. Kiedy moto jest odpalone ma 14,2 v wiec regulator napięcia jest ok. Sprawdzę jeszcze czy jest pobór prądu przy wyciągniętym kluczyku . Ale musi być bo aku sie rozładowuje. Świeci też od jakiegoś czasu kontrolka silnika ( na żółto) Proszę o rady i informacje , jeżeli ktoś wie. 1 .Ten najnowszy model posiada już wejscie do wpięcia kompa prawda? 2 .Co moze być przyczyną wyładowywania aku. Gdzie zacząć szukać? Dzięki i pozdrawiam Adam Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez dodok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Po pierwsze to zobacz co jest wpięte w instalacje niefabrycznego. Np jakieś gniazdo usb/zapalniczki itp inne gadzety. Bo to jest przyczyną w 99% przypadkow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodok Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Dobrze Ale raczej tam nic nie ma bo juz sprawdzałem. Zacznę od pomiaru miernikiem czy jest jakiś pobór przy wyłączonym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi