Sirxatiu95 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Witam. Stałem się nowym posiadaczem k9 i po wymianie oleju(wraz z filtrem) zapaliła mi się kontrolka oleju. Poziom jest w normie. Sprawdzając błędy ekran pokazuje mi (-C00).Po odłączeniu czujnika ciśnienia oleju kontrolka gaśnie, czy to on może być powodem tego błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Moze. Sprawdź ciśnienie zewnętrznym Urządzeniem pomiarowym Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Co to znaczy zapalila ci sie kontrolka oleju? Jak wlaczysz zaplon to normalne, ze kontrolka swieci do momentu gdy silnik sie wlaczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirxatiu95 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Właśnie po odpaleniu nie gaśnie. A gdy odłączyłem czujnik ciśnienia oleju to na samym zapłonie kontrolka gaśnie po 3s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Jezeli po odpaleniu nie gasnie to patrz post Croowab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Może czujnik sam z siebie się zepsuł akurat w trakcie wymiany oleju 😀 A może poprzedni właściciel wiedział o tej wadzie i zalał olej/gęstszy/rzadszy ew z 2 motodoktoram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirxatiu95 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Właśnie sprawdziłem ciśnienie oleju i wyszło idealnie (4bar). Jutro powinien mi dojść nowy czujnik, myśle ze to jego wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Wkręć teraz jeszcze ten stary i zobacz. Bo zdarzyła mi się taka sytuacja, pomagało poluźnienie filtra oleju odpalenie i jego ponowne dokręcenie. Tworzyła się jakby jakaś poduszka powietrza i pompa nie chciała podać oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek. Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 22 godziny temu, Sirxatiu95 napisał: Witam. Stałem się nowym posiadaczem k9 i po wymianie oleju(wraz z filtrem) zapaliła mi się kontrolka oleju. Poziom jest w normie. Sprawdzając błędy ekran pokazuje mi (-C00).Po odłączeniu czujnika ciśnienia oleju kontrolka gaśnie, czy to on może być powodem tego błędu? Z tego co pamiętam to wskazanie (-C00) nie jest błędem. Kreska pozioma to wskazanie tps-a ( można sprawdzić prawidłowe ustawienie czujnika położenia przepustnicy) a wskazanie 00 to brak błędów. Domyślam się że zrobiłeś zworkę na gnieździe diagnostycznym w celu wyświetlenia wskazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi