R1RN01Opole Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) R1 RN01 2000 rok Postaram się opisać problem w skrócie.... 1.Przyszedł czas na 1 odpalenie po zimie,włożyłem praktycznie nowe aku przekręcam stacyjkę i zero reakcji na wskaznikach(żadnych dzwięków przekaznika czy pompy). 2.Sprawdzone bezpieczniki,podmieniony acu na inny,podmieniony przekaznik rozrusznika,wyczyszczone kostki,styki,itp. 3.Brak napięcia na: -bezpiecznikach -stacyjce -przekaznikach Bez znaczenia położenie kluczyka 4.Odłączyłem przekaznik rozrusznika,dałem plus bezpośrednio na instalacje(łączenie czerwonych kabli w wiązce w okolicach siedziska).Wszystko wróciło do normy,stacyjka działa,zegary działają,wszystkie kontrolki,światła,itd.Napięcie wróciło na stacyjkę bezpieczniki,przekazniki,itd.,rozrusznik na krótko klemą o acu,normalnie odpala i działa,gaszenie/odcięcie również z przycisku działa normalnie. 5.Z przekaznika wychodzą 4 przewody na 2 mam napiecie 14v,jeden idzie do licznika,a drugi do czujnika oleju od dołu(brak połączeń z innymi przewodami po drodze),zostaje brązowy i czarny(w mojej ocenie masa czarna i brązowy sygnał) Chciałbym uniknąć robienia "obejść".Odstawiałem to wszystko działało normalnie,tylko wyciągnięcie acu i stał w garażu. Z góry dziękuje za pomoc po już od jakiegoś czasu siedzę z manualem i miernikiem w garażu bez nowych efektów. Z góry wielkie dzięki za ratunek Edytowane 24 Marca 2020 przez jeszua wtórny analfabetyzm autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Kostka stacyjki do przejrzenia. P.S. 2000 rocznik to RN04 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1RN01Opole Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Czy stacyjka jest podpięta czy nie to i tak nie dochodzi żadne zasilanie do stacyjki.Po wpieciu +12v w instalacje stacyjka działa poprawnie tak jak i cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Nowy nie znaczy dobry. Sprawdz aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi