KX 250 H1 Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Witam serdecznie, Mam poważny problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić, mam nadzieje że któryś z Was posiadł wiedzę która pomoże mi uporać sie z tym wyzwaniem i chętnie zechce się nią podzielić na forum 🙂 A więc: KX 250 (1990-1991 = H1), problem polega na dobraniu odpowiedniej kopki. Odrestaurowuje tą starą bestię i dziś przy kopaniu (próbie odpaleniu) posypała się kopka 😕 Chodzi o sam kopniak/dzwignie/starter (jak zwał tak zwał) - bez tego wieloklinu/sworznia który nachodzi na wałek (ten mam nowy - robiony na specjalne zamówienie bo już nie są dostępne = kosmiczny koszt). A więc potrzebuje sam kopniak - nie jest dostępny na rynku (ani nowy, ani używany). Moje pytanie brzmi: czy ktoś z Was orientuje sie czy sama kopka bedzie pasować z innego moto/rocznika? Bede bardzo wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi! Pozdrawiam i 3majcie się zdala od koronawirusa 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KX 250 H1 Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Witam serdecznie, Mam poważny problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić, mam nadzieje że któryś z Was posiadł wiedzę która pomoże mi uporać sie z tym wyzwaniem i chętnie zechce się nią podzielić na forum 🙂 A więc: KX 250 (1990-1991 = H1), problem polega na dobraniu odpowiedniej kopki. Odrestaurowuje tą starą bestię i dziś przy kopaniu (próbie odpaleniu) posypała się kopka 😕 Chodzi o sam kopniak/dzwignie/starter (jak zwał tak zwał) - bez tego wieloklinu/sworznia który nachodzi na wałek (ten mam nowy - robiony na specjalne zamówienie bo już nie są dostępne = kosmiczny koszt). A więc potrzebuje sam kopniak - nie jest dostępny na rynku (ani nowy, ani używany). Moje pytanie brzmi: czy ktoś z Was orientuje sie czy sama kopka bedzie pasować z innego moto/rocznika? Bede bardzo wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi! Pozdrawiam i 3majcie się zdala od koronawirusa 😕 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 czas do jutra lub kolejnej wizyty jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 https://www.cmsnl.com/kawasaki-kx250-h2-1991-usa-canada_model11943/partslist/E1340.html#.XpR3gP0zbcs 134 euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi