Icea_PL Opublikowano 17 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2004 Sprawdzic czy masz szczelny gaznik. :roll: A srubki przyklej do gazniki bo pogubisz :lol: :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2004 W sumie ja ostatnio podobnie miałem na wysokich obrotach ale tylko wtedy gdy był zimny.I mój na bank za dużo paliwa dostaje bo nawet jak stoi na postoju to z gaźnika cieknie paliwko a po całej nocy jak do niego przychodziłem gaźnik cały mokry (wilgotny czasami).Jak nie reguluje dostęp paliwa w gaźniku tam sa 2 śrubki jedna odp za powietrze druga za obroty czyli co trzeba zrobic .... Wkrecales na wysokie obroty na zimnym silniku? Dobry jestes Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 17 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2004 Wkrecales na wysokie obroty na zimnym silniku? Dobry jestes TZN nie najwysze obroty na luzie zaraz po odpaleniu.A nie mozna jeździć na wyższych obrotach na zimnym tzn chodzi mi o to ze najwyższa moc dostaje na 5,8 tys obrotów to mniej wiecej tak go zawsze krece na początku ja wyjeżdzam z domu ...Czym to grozi :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2004 Wkrecales na wysokie obroty na zimnym silniku? Dobry jestes TZN nie najwysze obroty na luzie zaraz po odpaleniu.A nie mozna jeździć na wyższych obrotach na zimnym tzn chodzi mi o to ze najwyższa moc dostaje na 5' date='8 tys obrotów to mniej wiecej tak go zawsze krece na początku ja wyjeżdzam z domu ...Czym to grozi :?:[/quote'] Grozi superbłyskawicznym zużyciem pierscieni łożysk oraz swiecy Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 17 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2004 świecy?? :lol: czegoś nierozumiem?? może uściślisz trochez troche?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2004 świecy?? czegoś nierozumiem?? może uściślisz trochez troche??Swieca musi nabrać odpowiniedj temperatury aby dobrze pracowac i sama sie oczyszczać. a nie powinna byc mokra jesli dostaje za duzo paliwa simering raczej odpada bo by z ruru czarne gowno lecialoNie zawsze. Czasem tego wle nie wida, czasem leci tylko biał dyemk z wydechu a czasem leci olej z mocowania kolanko-cylinder jak jest nie zabardzo szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 18 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2004 świecy?? czegoś nierozumiem?? może uściślisz trochez troche??Swieca musi nabrać odpowiniedj temperatury aby dobrze pracowac i sama sie oczyszczać. Z tym się zgodze że sie brudzi, ale nie rozumiem dla czego ma się od tego psuć :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 18 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2004 Z tym się zgodze że sie brudzi, ale nie rozumiem dla czego ma się od tego psuć :buttrock:Jeśli nie rozumiesz, to weź świecę, zanurz w oleju, wkręć do silnika i spróbuj zapalić .... Zyczę powodzenia :buttrock: Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 18 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2004 No wtedy faktycznie niezadziała ale gdy ją się wyczyści i wkręci to będzie działać:buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 19 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2004 No wtedy faktycznie niezadziała ale gdy ją się wyczyści i wkręci to będzie działać:)I to samooczyszczanie polega na tym, że przy odpowiedniej temperaturze pracy świeca się sama oczyszcza. Dlatego musi być to świeca o określonej wartości samooczyszczania. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczmar Opublikowano 28 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2004 moj brat ma problem ale z wolnymi obrotami nie chce chodzic tylko na wysokich jak schodzi z obrotow to od razu gasnie a dzwiek jest taki jakby sie zacierala choc olej dostaje bo kopci niesamowicie a jest to honda MB 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2004 choc olej dostaje bo kopci niesamowicie a jest to honda MB 80To, że kopci to nie znaczy że jest dużo oleju ( chociaz po mixolu pewnie tak jest) moja Cr na motulu 1:25 tylko jak była zimna troszke dymy pokazywała jak sie nagrzałą to nic nie było. Jeżeli jest dużo dymu to może być też padniety simering od oleju i go poprostu przpuszcza do skrzyni korbowej dlatego moze kopcić i na wolnych gasnąc bo na wysokich jescze go silnik może przepalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczmar Opublikowano 28 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2004 ale ona chodzi tak jakby sie zacierala bo nie gasnie tak lajtowo tylko jakby mial zaraz tlok stanac a z tym simmeringiem to faktycznie moze puszczac no i ten mixol pewnie tez ma cos wspulnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 ale ona chodzi tak jakby sie zacierala bo nie gasnie tak lajtowo tylko jakby mial zaraz tlok stanac a z tym simmeringiem to faktycznie moze puszczac no i ten mixol pewnie tez ma cos wspulnegoNajlepiej było by zdjąć cylinder i zobaczyć co tsam sie dzieje jeżeli on wydobywa takie dziwne ogdłosy. To nie jest dużo roboty a może pokazać stan częsci i uchronić czasem przed dużymi wydatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczmar Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 to fakt ale ja sie do niego nie zabieram bo to brata a on jest poprostu rzeznik i dla niego nie ma roznicy czy silnik zimny czy cieply gaz do oporu wbija jedynke i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi