JacekSz90 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Witam, z góry przepraszam jeśli wybrałem zły dział na forum. Chciałem się zapytać motocyklistów o zdanie na temat skuterów elektrycznych. Oczywiście do poruszania się po mieście i terenach około miejskich. Chciałbym kupić taki skuter, czy są tu jacyś użytkownicy takich skuterów? Myślicie że pieniądze mi się zwrócą za paliwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 A wybrałeś jakieś skutery do oceny? Bo w dużej mierze zależy co kupisz i z jakimi akumulatorami. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 zwróci się, pytanie po jakim czasie. to raz. dwa to sprawa użyteczności: pojemność aku / czas jazdy a czas ładowania i możliwości np. w domu/ garażu, pod robotą, itd. mnie np. zasięg rzędu 50km (realny) jakoś nie przekonuje przy cenie 5-7kzeta... i produkcji prądu (w pl) z węgla. ale to tylko moja opinia jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fnx Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Miałem przyjemność jeździć skuterami elektrycznymi dość sporo i wspominam samą jazdę bardzo dobrze. Typowo miejskie rozwiązanie, tak jak pisał @jeszua , na wycieczkę tym nie pojedziesz. Jeżeli będziesz używał takiego skutera zamiast auta codziennie dojeżdzając do pracy, to prędzej czy później hajs się zwróci. Pamiętaj też że baterie mają swoją żywotność i gwarancję o czym warto poczytać na stronie producenta. Gdybym mieszkał na przedmieściach zapewne kupiłbym taki skuter, jednak do pracy mam daleko, sporo powyżej zasięgu skuterów elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekSz90 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Nie wybrałem jeszcze żadnego modelu. Jestem całkiem nowy w temacie i nie mam zielonego pojęcia. Polecisz konkretne Dobrzykowice to ta miejscowość pod wrocławiem? Polecisz jakiś sklep w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fnx Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Tak, okolice wro. Polecam sklep [spam usunięty], przyjedź, przejedź się skuterami i wybierzesz wtedy. Edytowane 30 Grudnia 2019 przez jeszua spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 tjaa... dwa nowe konta, z jednego pytanie, z drugiego reklama... daj sobie spokój, tylko drażnisz moderację tym spamem jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano29 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Kurczę wiesz co ja to zamiast takiego wielkiego skutera kupiłem sobie skuter elektryczny mniejszy do jazdy do pracy. I generalnie kosztowo mnie nie zrujnowało a jeździ się na prawdę fajnie. polecam Ci model flinston 10” MES1001H od Manty 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 To nie skuter nawet. Tylko chińska hulajnoga z siodełkiem o prędkości maksymalnej 20km/h i zasięgu może 20km. I z kółkami 10cali. To droga zabawka dla dzieci a nie pojazd na dojazdy do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi