stn2 Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Witam Koledzy naprawa sprzęgła sie zbliża, co powinienem kupic co sie w nim wymienia? Widziałem jakieś tracze sprzęgła, czy to wystarczy czy trzeba szukać calego sprzęgła? Ale z czego sprzęgło się składa ? Czytam czytam i nie mogę nic znaleźć na temat sprzęgła. Pozdrawiam Jakub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Zależy czy chcesz zrobić "na sztukę" czy dobrze. Jak "na sztukę" to kup same tarczki sprzęgłowe a resztę elementów oceń. Jak ma być dobrze to tarczki + sprężyny + przekładki. Tarcze ciężko ocenić - mogą być już zdarte i się sprzęgło ślizga. Mogą też mieć sporo okładzin ciernych a sprzęgło i tak się ślizga, ja tak kiedyś miałem, skutek przepalenia tarcz i okładziny cierne straciły swoją cierność. Przekładki można ocenić czy nie są poprzepalane (po kolorze) i czy proste (kładziesz na tafli szkła i patrzysz czy nie są powyginane). Sprężynki - tu producent podaje tolerancję wymiarową ale uwaga bo sprężyny mają też siłę ugięcia. Krótko mówiąc - mogą trzymać wymiar w tolerancji ale zmęczenie materiału może spowodować, że nie będą miały swojej "sprężystości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 1 godzinę temu, stn2 napisał: Witam Koledzy naprawa sprzęgła sie zbliża, co powinienem kupic co sie w nim wymienia? Widziałem jakieś tracze sprzęgła, czy to wystarczy czy trzeba szukać calego sprzęgła? Ale z czego sprzęgło się składa ? Czytam czytam i nie mogę nic znaleźć na temat sprzęgła. Pozdrawiam Jakub. Bez urazy, ale po co Ci to wiedzieć? Analizując Twój post lepiej będzie dla Ciebie i Twojej kieszeni, jak komuś to zlecisz. Jeśli chcesz wiedzy o sprzęgle motocyklowym, poszperaj w necie i poszukaj informacji ogólnych. 2 godziny temu, stn2 napisał: Ale z czego sprzęgło się składa ? 51 minut temu, Qadrat napisał: resztę elementów oceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stn2 Opublikowano 12 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Dziękuję. Jestem takim gościem, że lubię wiedzieć. Fajnie jest wiedzieć coś więcej o swoim żelaznym koniu 😉 Dobrze wiedzieć o co się zapytać. A uwierzcie mi, że z powody niewiedzy mozna mieć z tym problem. 🙂 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 2 godziny temu, stn2 napisał: Dziękuję. Jestem takim gościem, że lubię wiedzieć. Fajnie jest wiedzieć coś więcej o swoim żelaznym koniu 😉 Dobrze wiedzieć o co się zapytać. A uwierzcie mi, że z powody niewiedzy mozna mieć z tym problem. 🙂 Pozdrawiam. I bardzo dobrze, pytaj, a Ci tu odpowiedzą. Kolega Qadrat już pierwsze informacje Ci przekazał 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi