Michal_89 Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Cześć. Ujeżdżał już ktoś z Was nowego GSa 310? Zastanawiam się nad jego kupnem ze względu na to, że za ~25 tys. można kupić nowy sprzęt. Warto wydać na taką 310 te pieniądze? Może ktoś coś podpowiedzieć? Dzięki. Pozdrawiam. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Nie wiem jak g310GS, ale w zeszłym roku Sikora przy WMMP zrobił puchar bliźniaczego g310R. Musiałbyś poszukać trochę info, ale z tego co pamiętam, to były z nimi jakieś problemy. Fakt, że mała pojemność na dużym torze jedzie prawie cały czas na maksa, ale o takich problemach w przypadku Yamahy R3 czy Ninja 300 nie słyszałem. Mogę jednak dopytać. Z tego co wiem, to sprzęt tak jak inne 300 (konkurencji) jest robiony w Indiach. pozdr. F. Edytowane 26 Września 2019 przez filipr Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Za podobną kwotę możesz kupić Kawasaki Versys 300. Kultura pracy silnika, osiągi, a podejrzewam, że i długoterminowa niezawodność są prawdopodobnie poza zasięgiem BMW. Do tego w tej samej kategorii masz Hondę CRF250 Rally. Mając do wyboru Versysa i CRF dupy bym sobie hindusem z niemieckim paszportem nie zawracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Geni - czy ten Versys nie jest przypadkiem też w Indiach robiony? 🙂 Pozdr. F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Raczej Tajlandia lub Indonezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_89 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Dzięki Panowie. Niestety smutne jest to, że moto mniejszych pojemności nie są robione w Niemczech, czy Japonii. No ale cóż. Nad Versysem też się zastanawiałem, albo dołożyć trochę i Hondę CB500X. Bardziej kusił mnie niemiecki rodowód, bo stare dobre BMW, to było zawsze coś :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Chcesz kupić stare i dobre BMW, to kup R80, albo R100, a jeżeli nie zależy ci na bokserze, to K75. Będzie stare, dobre i niemieckie. Jeżeli do pomysłu pt. nowy motocykl za 25 tysięcy chcesz dołożyć niewiele, albo nic, to kup MT-03, albo CB500F. Nie możesz być jednak zbyt wysoki, bo na obu nogi są dosyć mocno ugięte w kolanach. CB500X też jest ok, tylko zapłacisz za nią trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Dodam tylko, że nowe "duże GS'y" także nie są już robione w Niemczech... Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 W dniu 26.09.2019 o 10:40, Michal_89 napisał: Niestety smutne jest to, że moto mniejszych pojemności nie są robione w Niemczech, czy Japonii. No ale cóż. Ale to chyba nie powinien być problem. Miałem od nowości Ninje 250 r. Zrobiłem tym moto 55 tyś km i absolutni nic złego się nie działo. Mała Ninja też jest produkowania w Indonezji lub Tajlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi