papi123 Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 (edited) Witam Czy ten drucik jest potrzebny ? Zaznaczony na zdjęciu (był w zestawie pierścieni z tłokiem TKRJ)Od czego on jest?? Pozdrawiam Edited March 15, 2019 by papi123 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arczi919 Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 To wszystko już było na FM, wystarczy poszukać.Sprężyna montowana pod dolny pierścień, zapewniająca docisk pierścienia do tulei cylindra. Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papi123 Posted March 15, 2019 Author Share Posted March 15, 2019 (edited) To wszystko już było na FM, wystarczy poszukać.Sprężyna montowana pod dolny pierścień, zapewniająca docisk pierścienia do tulei cylindra. Wysłane z mojego S60 przy użyciu TapatalkaMam rozumieć że montowana pod ten pierścień olejowy "harmonijka" ?czy ten środkowy "zgarniający"?? Edited March 15, 2019 by papi123 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arczi919 Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 Mam rozumieć że montowana pod ten pierścień olejowy "harmonijka" ?czy ten środkowy "zgarniający"??Nie pod olejowy. W Twoim przypadku montowana pod drugi pierścień(środkowy) Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papi123 Posted March 17, 2019 Author Share Posted March 17, 2019 Dzięki za odpowiedź - tak zrobie pwinno być okNie pod olejowy. W Twoim przypadku montowana pod drugi pierścień(środkowy)Wysłane z mojego S60 przy użyciu TapatalkaOk tak zrobie tylko mam jeszcze jeden dylemat - pierscienie nie są oznaczone , mają identyczne kolory jedynie co różni pierscien pierwszy i drugi to grubość.Który idzie na gorę grubszy czy delikatnie cieńszy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Sprawdz rowki na tloku to bedziesz wiedzial. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts