meloneidas192 Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Cześć mam problem z moim Monsterem 696 z 2014 ABS.Problem pojawił się po uderzeniu (do wymiany widelec, felga i głowica dolna). Podjąłem się remontu sam.Wymieniłem głowicę, ale zanim będę kompletował pozostałe części po zmianie oleju i filtra odpaliłem moto. Pali za pierwszym "strzałem" problem w tym że wchodzi na max obroty, tak jakby cały czas był zalewany paliwem. Dopuszczam dwa wyjścia: *wtryski *lub sterownik zapłonu silnika, który nie zamyka mi wtrysków. Macie pomysł jak podejść do tematu? Co mogę dalej sprawdzać, ew. kontakt do kogoś mogę wymontować sterownik i przesłać do analizy. Pozdrawiam i liczę na wnikliwą dyskusję :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabokow Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Jeśli przepustnice są zamknięte, to nie ma możliwości żeby silnik wchodził na max obroty. Wniosek wyciągnij sam. Quote https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Link to comment Share on other sites More sharing options...
jannikiel Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 (edited) A fajka (lub cewkofajka- bo nie pamiętam co tam jest) nie dostała, może świeca, wzrokowo może jest dobra, a w środku pęknięty izolator- może jest uszkodzona w taki sposób, że nie widać...i nie daje iskry jak trzeba, inna rzecz to czujnik obrotów wału korbowego...Najlepiej postawić pod komp diagnostyczny i sprawdzić, czy są jakieś błędy... Edited February 12, 2019 by jannikiel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts