JBL Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Witam, mam pytanko zakupiłem fabrycznie nową Hondę NC750s bez przebiegu i dopiero od wiosny planuję ją docierać motocykl ma alarm na wyposażeniu i będzie zimował w nieogrzewanym ale suchym i przewiewnym garażu i dlatego mam kilka pytań: 1) Czy wyciągnąć akumulator do ciepłego pomieszczenia czy ewentualnie podpiąć ładowarkę na stałę taką motocyklową w moto jest alarm zamontowany ?2) Czy zatankować motocykl pod korek ?3) Czy przepalać co jakiś czas czy lepiej w ogóle nie uruchamiać silnika ? bo motocykl nie dotarty przebieg 0 ?4) Czy zatkać rurę wydechową ?5) Czy trzymać moto pod plandeką Oxforda czy to zbędne ? Prosze o jakieś porady pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Zalać, nie odpalać, aku do domu i pod plandekę. Wydech zostaw :) Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
JBL Posted November 27, 2018 Author Share Posted November 27, 2018 Zalać, nie odpalać, aku do domu i pod plandekę. Wydech zostaw :)Dzięki wielkie a czy nie bedzie problemu z alarmem jak potem na wiosne podłaczę akumulator ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 A tak racja. To lepiej zostawić w moto i obłożyć szmatami żeby mrozy go nie dosięgły. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Runner Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 (edited) Moim zdaniem należałoby przynajmniej raz w miesiącu sprawdzić napięcie na akumulatorze i w razie spadku podłączyć baterię do ładowarki. Edited November 27, 2018 by Road Runner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 automatyczny prostownik z lidla za 6 dyszek rozwiązuje problempoza tym zalecam lekturę wątku w mechanice o zimowaniu, bo zaraz się pojawi jakiś "geniusz" namawiający na "przepalanie"...jsz Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
JBL Posted November 27, 2018 Author Share Posted November 27, 2018 Czy taki prostownik automatyczny podłącza się na stałe na na przykład 4 miesiące znalazłem taki firmy oxford Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 proszę, zrób nam przysługę i zacznij korzystać z wyszukiwarki. drugi dział do zwiedzenia: co, jak kupić dla motocyklajsz Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts