papi123 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 (edytowane) Cześć Mam dziwny problem z obrotami.Jesli reguluje srubką od obrotów i uda sie ustawić wolne (śrubkę musze dość dużo wkręcić) i motor ma wolne po dodaniu gazu odrazu idzie na wysokie obroty ok 4-5 tys. A jak zaczne śrubkę odkręcać to niestety zgaśnie i nie trzyma wolnych.Sprawdzony moduł i 3 gaźniki na wszystkich to samo. Ciśnienie ok. Zawory ustawioneI Jeszce pytanie czy w GN 125 ściągnę głowice bez wyciągania silnika z ramy? Edytowane 29 Października 2018 przez papi123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Po co chcesz wyciagac glowice ?Gaznik ustawiasz nie jedna a dwoma srubami ( ta od polozenia przepustnicy, i ta od skladu mieszanki na wolnych ) na rozgrzanym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Kolego Papi, zacznij robotę od rozebrania/wyczyszczenia gaźnika ( nie tylko pędzlem i sprężarką), a nie bierz się za coś co i tak prawdopodobnie nie jest przyczyną...Moja Marta ma DR 125- ten sam silnik, to wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi