meloneidas192 Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 cześć, czym najlepiej kleić zbiornik paliwa? Nie jest oryginalny i przy wkładaniu na ramie rozszczelnił się. Klejenie od zewnątrz, środek którego nie rozpuści benzyna. Z góry dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lech N Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Napisz z czego jest ten zbiornik,metal czy plastik.W obu przypadkach bym nie kombinował z klejeniem tylko dał profesjonalnemu zakładowi do pospawania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloneidas192 Posted September 20, 2018 Author Share Posted September 20, 2018 Napisz z czego jest ten zbiornik,metal czy plastik.W obu przypadkach bym nie kombinował z klejeniem tylko dał profesjonalnemu zakładowi do pospawania.zbiornik jest z metalu, zlokalizowałem gdzie cieknie, za spawanie chcą od 1200 zł a nie ukrywam, że to dla mnie duży koszt :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lech N Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Dla większości z nas to duża kwota za taką robotę.Mimo wszystko nie polecam klejenia np.żywicą ze względu na różne zachowywanie się materiałów( metal/ żywica czyt. laminat) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Zrób rekonesans w sprawie cynowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WSR Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Nie polecam druciarstwa, ale na szybko można mydłem, są też epoksydowe kleje do zbiorników. Najlepiej pospawać i potem pocynować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts