CiSek Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Witam, Przymierzam się do zmiany Opon w moim XLH1200 z 1994Z tego co udało mi się dowiedzieć oryginał to:Przód: 100/90-19Tył: 130/90 B16 Moje pytanie brzmi czy jest to dobry rozmiar ?Czy z doświadczeń wynika że lepiej np. Szerszy tył itd.Pytanie moje wynika z tego że np. w R1 seryjny rozmiar był 190/50 a dużo lepiej jeździło się na 180 :) Od razu nadmieniam że Interesują mnie właściwości jezdne a nie Lans ale nie ukrywam że jeśli można założyć coś większego to ciekawi mnie jak to wypada Dodatkowo nie znam się na oponach do Cruiser/Chopper i nie wiem za jaką marką patrzeć.W sportach zawsze stawiałem na Metzeler bo świetnie kleiły :) Z góry dziękuję za pomoc w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1340 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Jak chcesz żeby się kleiły to chyba Avon, a rozmiar to wg wskazań producentapzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Na pewno nie bierz dunlopa tego Harley'owego, nie pamiętam oznaczenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie bierz też Metzelera ani ME880 ani 888, drewniane opony. Jak chcesz klej to Avon ewentualnie Brigdestone Exedra Max. Piszę to z autopsji i nie jeżdże na kwadratowo. TT Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiSek Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie bierz też Metzelera ani ME880 ani 888, drewniane opony. Jak chcesz klej to Avon ewentualnie Brigdestone Exedra Max.Piszę to z autopsji i nie jeżdże na kwadratowo. TT Dzięki bardzo ważne info bo się przymierzałem do Metzeler 888 :)Będę szukał tych co proponujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi