flipper Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 WitamPotrzebuję na szybko jakiejś wskazówki bo ledwo do pracy dojechałem....Od pewnego czasu tylny hamulec dziwnie się zachowywał. Raz wszystko było ok. a czasem po postoju musiałem kilka razy nacisnąć pedał hamulca do ten "wpadał" prawie do końca a motocykl nie hamował. Potem zauważyłem że grzeje się tylna tarcza. W piątek wyczyściłem zacisk bo na tłoczku było spora syfu. wszystko pięknie w ogóle.Dziś jadę do pracy i po ok. 5 km hamulec zaczął mi "łapać" i po kilkuset metrach zjechałem na bok bo silnik nie był w stanie pociągnąć. Oczywiście dym z klocków i takie tam. Odkręciłem lekko odpowietrznik i upuściłem nieco płynu z zacisku.Dopiero po tej operacji udało mi się dotoczyć do pracy. Czy ktoś z Was spotkał się z takimi objawami? Jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny?Zacisk? Pompa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavo v2 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Witam miałem podobne objawy w sporcie u mnie wystarczył zestaw naprawczy pompy hamulcowej zamiennik kupiłem u malyh-d oczywiście nowy płyn hamulcowy i pomogło jest super.POZDRAWIAM :biggrin: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Nie potrzeba wkladu pompy.Trzeba zdjac i rozebrac zacisk oraz naprawde go wyczyscic, nie tylko to co widac z wierzchu, jak rowniez sprawdzic otworek wyrownujacy cisnienie w pompie czy czasem nie jest zapchany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flipper Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Nie potrzeba wkladu pompy.Trzeba zdjac i rozebrac zacisk oraz naprawde go wyczyscic, nie tylko to co widac z wierzchu, jak rowniez sprawdzic otworek wyrownujacy cisnienie w pompie czy czasem nie jest zapchany.Dzięki za podpowiedź.Jak jest z tym zaciskiem... można go zdjąć na prowadnicach czy trzeba koło zdjąć i całe to żelaztwo zdemontować? mocowane zacisku znaczy :)Bo z tego co czytałem szkoły są dwie.... jak zwykle falenicka i otwocka :) ...jedni że można inni że nie wolno. A gdzie jest prawda? ;)Dopytuję gdyż albowiem podnośnikiem nie dysponuję... a bez tego złoma nie zdejmę tylnego balona :D ...sorry stres i przemęczenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 W przypadku hamulców jest takie powiedzenie "półśrodki dają ćwierćefekty" dlatego im zrobisz to bardziej kompleksowo tym większa szansa, że uzyskasz zadowalający efekt :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Niestety nie znam HD na tyle zeby ci odpowiedziec, moze ktorys z wlascicieli sie wypowie, lub nasz forumowy ekspert Fis zauwazy watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1340 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 zacznij od najprostszych rzeczy, sprawdź luz pedału hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flipper Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 zacznij od najprostszych rzeczy, sprawdź luz pedału hamulcaLuz wydaje się być ok. W którym miejscu jest regulacja jakby co? W osi pompy? Wodzik nie ma raczej regulacji, sam pedał też chyba nie. Muszę serwisówkę postudiować :)Rozebranie zaciski mnie nie minie i tak bo od temperatury tłoczek zmienił kolor ze srebrnego na złoty więc gumki na bank się usmażyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi