GalAnonim Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Dzień dobry. Nie wiem do kogo mógł bym się zwrócić o pomoc. Mianowicie poszukuje informacji potwierdzającej lub zaprzeczającej słów męża mojej siostry, który powiedział mi że ponoć można jeździć motorowerem na dowód osobisty od 21 roku życia. Niestety nigdzie nie znalazłem wzmianki na ten temat dlatego poszukuję odpowiedzi na wszelkie znane mi sposoby. Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Jeśli ktoś skończył 18l przed 2013 może jeździć na dowód, jeśli nie to musi zrobić pj kat. AM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GalAnonim Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 To akurat wiem :/ miałem nie miłe spotkanie z panami policjantami jakiś niecały rok temu. (Wtedy nie wiedziałem że karta motorowerowa już nie obowiązuje.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 ustawa o kierujących pojazdami, życzę udanej lektury. szczegółowo opisuje kto, co i na jakich warunkach może prowadzić. przekazać szwagrowi, niech się douczyBTW "na wszelkie sposoby" to jednak wyjątkowo kiepsko szukałeś. wystarczy wpisać hasło "motorower na dowód" w wyszukiwarkę, żeby dostać w pierwszych 5 wynikach artykuł prasowy szczegółowo omawiający kwestięjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GalAnonim Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Dziękuje za pomoc. @jeszua nie szukałem tego co już wiem a szukałem tego co mi mąż siostry powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 No to przecież Wertyder Ci odpisał. Możesz jeździć motorowerem na dowód jeśli urodziłeś się przed 1995 rokiem. Szwagier (mąż siostry) miał rację ale tylko połowicznie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 nie, zupełnie nie miał racji: nie ma granicy 21 lat od której można jeździć motorowerem na dowódjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi