Arti... Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Witam. Przymierzam się do kupna mojego pierwszego motocykla , który będzie głównie jak w temacie na dojazdy do pracy ale również na jakieś niedalekie trasy. Jestem niewysoką osobą (około 170 cm i 65 kg wagi) i szukam motocykla na którym nie będę musiał być zbytnio nachylony. Szukam raczej czegoś na więcej sezonów a więc sprzętu mało awaryjnego i przekraczającego prędkość ponad 80km/h. Myślałem nad Kymco Zing II 125 ale kilka osób powiedziało że nie jest wart swojej ceny. Co powiedzie również np. o Junaku M11 lub M12 albo 125RS Ogólnie interesują mnie choppery lub szosowo-turystyczne/naked-y. Budżet jaki chce przeznaczyć to około 9 tyś zł. Jeżeli chcesz bez problem przekraczać 80 km/h to proponował bym powyżej 125cc motocykle. Osiągnięcie takiej prędkości dla maszyn 125 poj. jest już dla niektórych dosyć ciężkie i może być szczytem możliwości. Kolejna sprawa że te 80 będzie już dosyć mało dynamiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Jeżeli chcesz bez problem przekraczać 80 km/h to proponował bym powyżej 125cc motocykle. Osiągnięcie takiej prędkości dla maszyn 125 poj. jest już dla niektórych dosyć ciężkie i może być szczytem możliwości. Kolejna sprawa że te 80 będzie już dosyć mało dynamiczne.Raczysz Kolego żartować ... Chyba, że myślałeś o 110 - 120.... To już racja.... Do pytającego - musisz szukać czegoś co ma moc jak najbardziej zbliżoną do nieszczęsnych 15 koni... Żeby u nas były bezstresowo to zaproponował bym Hyosunga GT ... Niestety został tylko import, a jeżeli nie masz obycia mechanicznego - to nie radzę brać. Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam. Przymierzam się do kupna mojego pierwszego motocykla , który będzie głównie jak w temacie na dojazdy do pracy ale również na jakieś niedalekie trasy. Jestem niewysoką osobą (około 170 cm i 65 kg wagi) i szukam motocykla na którym nie będę musiał być zbytnio nachylony. Szukam raczej czegoś na więcej sezonów a więc sprzętu mało awaryjnego i przekraczającego prędkość ponad 80km/h. Myślałem nad Kymco Zing II 125 ale kilka osób powiedziało że nie jest wart swojej ceny. Co powiedzie również np. o Junaku M11 lub M12 albo 125RS Ogólnie interesują mnie choppery lub szosowo-turystyczne/naked-y. Budżet jaki chce przeznaczyć to około 9 tyś zł.[/size] Ja bym brał hondę varadero 125. Spokojnie spełni Twoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 No małe wiaderko to fajny motUr, tylko ciężko o dobry egzemplarz i cenę niesamowicie trzymają ;-)A miałem o niej napisać... Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi