herbatkowy Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich, w nowo kupionym motocyklu gsxf750 2002 mam problem z odpalaniem na ciepłym. Na zimnym z rana pali ładnie, po jeździe jak się go zgasi na kilka minut też odpala na dotyk. Jednak gdy po jeździe postoi dłużej.. tzn ponad 20 minut to odpalenie staje się problemem. Długo trzeba go kręcić, silnik ledwo się odzywa aż w końcu zaskoczy. Po tym jak w końcu załapie i gdy się go odrazu zgasi i znowu zapali to odpala na dotyk jak miód, ale im dłużej stoi ciepły tym ciężej mu odpalić... Co to może być ? Hmm zalewa go? Tak mi się wydaje... Uwaga szczegół który być może nie ma znaczenia ale... Wydaje mi się że wcześniej tego problemu nie było, dopiero jak zatankowałem moto do pełna to się pojawił a może to zwykły zbieg okoliczności.. Przejechałem nim może z 150-200 km odkąd go kupiłem więc ciężko mi coś więcej powiedzieć. Czy ktoś może coś doradzić ? Pozdr dla wszystkich i życzę bezpiecznego sezonu. Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez herbatkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Skoro nowy zakup to może zrób mu serwis gaźników. Powinno pomóc. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbatkowy Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Czyli regulacja gaźników + luzów zaworowych tak ? Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez herbatkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgadza się. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Trzeba dodać lekko gazu przy odpalaniu na ciepłym,no chyba że już tak robisz.Mój też tak ma zimny po nocy czy nawet tygodniu pali od strzała bez ssania,ciepły trzeba ruszyć rollgazem.Serwis jak najbardziej wskazany.Sprawdz czy nie poluzowały się klemy na aku lub nie są zaśniedziałe.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Albo rzuć okiem na mieszankę na niskich obrotach. Jeżeli pali na zimnym a kisi na ciepłym, to może mieć za bogato. Czyli generalnie czyszczenie i regulacja gaźników polecana... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi