Bisior Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Witam, zamontowałem gniazdo zapalniczki i po jednej nocy aku mi spadł do 0 czy to gniazdo zabiera cały czas prąd? jak mogę zrobić wyłącznik i włącznik tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Prawdopodobnie masz gdzieś zwarcie. Ja mam gniazdo podłączone "przez" stacyjkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazgul65 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 ja ma proste podłączenie bezposrednio z aku plus do plusa minus do minusa oczywiście zabespieczone bezpiecznikiem i wszystko gra bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zwykły miernik i zrób test zwarciowy bo pewnie wada fabryczna gniazdka. No chyba że w gniazdku siedziało coś pobierającego energię. Pewnie masz aku z 5Ah? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisior Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zwykły miernik i zrób test zwarciowy bo pewnie wada fabryczna gniazdka. No chyba że w gniazdku siedziało coś pobierającego energię. Pewnie masz aku z 5Ah?12V 4AH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Odłącz te gniazdo od akumulatora, na mierniku z marketu za 15zł ustaw "test diodowy" i sprawdź czy na gniazdku pomiędzy 2 kablami nie ma zwarcia, to wszystko. Gniazdko łączę tak jak na fotce. Wszystkie 3 w 3 motkach razem z bezpiecznikami kupiłem na alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisior Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 A jeszcze jedno pytanie. Jak jeździłem bez akumulatora dzisiaj i nie działały zegary i migacze tylko światło to może się cos stać?Odłącz te gniazdo od akumulatora, na mierniku z marketu za 15zł ustaw "test diodowy" i sprawdź czy na gniazdku pomiędzy 2 kablami nie ma zwarcia, to wszystko. Gniazdko łączę tak jak na fotce. Wszystkie 3 w 3 motkach razem z bezpiecznikami kupiłem na alledrogo.Dzięki, jutro pojade do marketu to kupić jak ten miernik się dokładnie nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Kup najtańszy, który będzie miał na pokrętle ustawień taki znaczek: Jak rozmontujesz gniazdo zapalniczki i zewrzesz kabelki miernika z kabelkami gniazda to powinien pokazywać ZERO, jeśli jednak coś pokaże to sprawdź czy gniazdo nie jest mokre wewnątrz, a jak miernik zapiszczy to je wyrzuć i kup nowe. Gniazdo montuj tak, aby woda się nie dostała, motocyklowe maja od góry gumowy kapturek i musi on być faktycznie od góry. Qrde jak coś pomyliłem to sorry, ale liceum kończyłem 30 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisior Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Kup najtańszy, który będzie miał na pokrętle ustawień taki znaczek: Jak rozmontujesz gniazdo zapalniczki i zewrzesz kabelki miernika z kabelkami gniazda to powinien pokazywać ZERO, jeśli jednak coś pokaże to sprawdź czy gniazdo nie jest mokre wewnątrz, a jak miernik zapiszczy to je wyrzuć i kup nowe. Gniazdo montuj tak, aby woda się nie dostała, motocyklowe maja od góry gumowy kapturek i musi on być faktycznie od góry. Qrde jak coś pomyliłem to sorry, ale liceum kończyłem 30 lat temu.Dziękuje za poświęcony czas na rozwiązanie mojego problemu, jutro dam znać czy działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) A jeszcze jedno pytanie. Jak jeździłem bez akumulatora dzisiaj i nie działały zegary i migacze tylko światło to może się cos stać?Ten twój motorower to jest 2T,a tam jest troche inaczej z ładowaniem niż w 4T. Być może zegary i kierunkowskazy,o których piszesz,właśnie pobierają prąd z akumulatora,który odłączyłeś. Na przyszłość nie radzę tak robić,bo możesz uszkodzić regulator napięcia. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez SamotnyWilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Kup najtańszy, który będzie miał na pokrętle ustawień taki znaczek: Jak rozmontujesz gniazdo zapalniczki i zewrzesz kabelki miernika z kabelkami gniazda to powinien pokazywać ZERO, jeśli jednak coś pokaże to sprawdź czy gniazdo nie jest mokre wewnątrz, a jak miernik zapiszczy to je wyrzuć i kup nowe. Gniazdo montuj tak, aby woda się nie dostała, motocyklowe maja od góry gumowy kapturek i musi on być faktycznie od góry. Qrde jak coś pomyliłem to sorry, ale liceum kończyłem 30 lat temu.Hmm zero to właśnie zwarcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi