Rozio Opublikowano 15 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2004 Czy ktoś w was ma albo wie z kąd można ściągnąć program do obliczania wydechu do silnika 2T??np. program z którego screen znalazłem tutaj http://www.forum.motocyklistow.pl/download.php?id=4018 W ostateczności gdzie znaleść wzory matenatyczne do obliczenia wydechu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 zagadaj z Luk'iem on bodajze konstruowal wlasnorecznie wydech Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 nietyle chodzi o pojemnosc komory co o jej kształt musi sie młatwo napełniac i dobrze oddawac spaliny a ja zmierzyłem tak pojemnosc ze stary tłumik pociołem i nalałem wody i wiedziałem ile tam jest komora poczym tylko zmieniłem jej kształ i poloczyłem ja z resztą tłumika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 zapytaj mlodegovfr on sam robil wydech byl artykul w SM zeskanowac???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 masz tu stronke w dziele rasowanie bedzie wszystko co cie interesujehttp://2takt.w.interia.pl/ pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Witam!Czy ktoś w was ma albo wie z kąd można ściągnąć program do obliczania wydechu do silnika 2T??Po co Ci program? Wzory w zupelnosci wystarczaja.np. program z którego screen znalazłem tutajhttp://www.forum.motocyklistow.pl/download.php?id=4018IMO ten jest bezuzyteczny, bo raczej nie bedziesz w stanie zmierzyc temperatury gazow wylotowych.W ostateczności gdzie znaleść wzory matenatyczne do obliczenia wydechu ??Ja robilem do swojego sprzeta dwustopniowy dyfuzor w/g tych wzorow: http://www-staff.lboro.ac.uk/~elvpc/progs/expch.html i musze powiedziec, ze przy zalozonych obrotach mocy maxymalnej moto ma niezlego kopa. Niestety na razie nie moge przeprowadzic pelnych testow, bo mam zaplon mechaniczny ktory mi ogranicza obroty. Jak bedzie czas to zmontuje jakis elektroniczny i zdam relacje. pozdr.Luk PS.Jezeli chcesz to moge Ci wyslac plik z obliczeniami, do odpalenia w programie MathCad, wystarczy tylko wpisac dane i masz od razu gotowe wymiary ukladu wydechowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 17 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2004 Luk jezeli mozesz to mi tez wyslij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 19 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2004 mi tez podeslij, narazie nie potrzebuje ale w razie gdyby ci sie gdzies zawieruszyl albo cos Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 19 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2004 wyslij mi to wrzuce to na stronke i dam wszystkim adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 19 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2004 Poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 19 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2004 DZIEKI! Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 19 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2004 teraz pewnie bede najwiekszym a społecznikiem ale 2 ostatnie posty troche nie na miejscu forum to nie czat jest cos takiegojak PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 19 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2004 PS.Jezeli chcesz to moge Ci wyslac plik z obliczeniami, do odpalenia w programie MathCad, wystarczy tylko wpisac dane i masz od razu gotowe wymiary ukladu wydechowego. podeślij na [email protected], co prawda po angielsku nie bardzo rozumiem ale wydaje mi się, że już w pierwszym wzorze potrzeban jest temp. spalin. Mam racje :?: I jeszcze jedno - da się z kądś ściągnąć ten program MathCad ?? chociarz wersje demo (co prawda nie wiem czy są demówki Cad-ów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 19 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2004 co prawda po angielsku nie bardzo rozumiem ale wydaje mi się, że już w pierwszym wzorze potrzeban jest temp. spalin. Mam racje :?: Temperature spalin oblicza sie na podstawie objetosci skokowej cylindra, mocy maksymalnej i obrotow.Z tego co pamietam to z danych potrzeba:-moc-obroty-objetosc skokowa-kat obrotu walu od otwarcia okna wydechowego do zamkniecia okien pluczacych-szerokosc i wysokosc okna wydechowego I jeszcze jedno - da się z kądś ściągnąć ten program MathCad ?? chociarz wersje demo (co prawda nie wiem czy są demówki Cad-ów)MathCada znajdziesz na jakimkolwiek p2p, ewentualnie za jakies 2 tyg. bede mogl go udostepnic na moim FTPie. pozdr.Luk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi