KLAUDIUSZ Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Janusz, masz rację, teraz każdy samochód ma elektronikę, ale droższe modele maja troszkę więcej niż zwykłe i dlatego moje porównanie do Motocykli. Czasami to jest przerost formy nad treścią i moje zdanie jest takie że cała taka konsola w Motocyklu to letka przesada. Jednym się podoba a mnie nie. To tak jak miałem z RSem swoim w zeszłą zimę, schodzę do garażu wkładam kartę, wciskam guzik i nic ....... kilka kontrolek sie pali, kierownica zablokowana i tyle. Skończyło się na lawecie, padł jakiś moduł od uruchamiania auta ...... elektronika oczywiście. Zwykły kluczyk i stacyjka i by nie było problemu ..... a auto ledwie 20 tysi przejechane ..... na gwarancji wymienili, gdyby nie gwarancja to ponad 1000 zł w plecy :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Nie od dziś wiemy, że we francuskich autach elektronika jest najbardziej zawodna :) Jednak taka karta typu „hands free” na codzień ułatwia życie i daje więcej komfortu w użytkowaniu auta. Ja mam kluczyk działający na takiej samej zasadzie i jeszcze mnie nie zawiódł, a mój samochód ma już ponad 150 000 km przejechane. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Mogę Ci załatwić wizytę w ASO Bavaria Motors, porozmawiasz ze znajomym odnosnie elektroniki, zobaczysz co na placu stoi od kilku tygodni i czeka na naprawę :D Jaki masz rocznik Auta? Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 2012, poprzednio miałem 2009 też bez problemów z elektroniką. Nie zmienia to faktu, że we francuskich autach elektronika płata więcej figli :) Jak miałem Peugeot, w którym był elektroniczny miernik oleju, to zawsze gdy było wilgotno tylko pokazywał brak oleju :) Wystarczyło odpalić samochód poczekać aż się zagrzeje i problem po odparowaniu wilgoci znikał. Przez pierwszych kilka razy, mocno wystraszony, sprawdzałem poziom oleju bagnetem :) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Ostatnio dużo figli, i to coraz więcej, płata w BMW, AUDI i PORSCHE ........ o MERCEDESIE nie wspominam nawet :D Ludzie serwisujący te Marki mówią jedno, gdyby mnie bajerów i elektroniki było by wszystko ok :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Ale tak się nie da, gdy się chce mieć samochody/motocykle coraz bardziej ekonomiczne, mocniejsze, komfortowe i bezpieczniejsze. Tak jest ze wszystkim w życiu. Zamiast używać awaryjnych komputerów możemy cofnąć się do czasów drewnianych liczydeł oraz długopisów i zeszytów, one były mniej awaryjne ;) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Janusz ..... weź no .......... nie załamuj mnie :D Te twoje porównania ;) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi