Rzeźnik Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Pilne!Dzisiaj byłem oglądać Hondę CBR 929 z 2000 roku. Wszystko jest ok, oprócz jednej rzeczy. Na przodzie silnika (tam gdzie wychodzą kolektory wydechowe) silnik się poci - olej wycieka. Nie są to duże ilości, ale po odpaleniu i jak silnik pochodził 5 minut to pojawił się nowy świeży olej na silniku (raczej w dolnej części). Motocykl jest wystawiony za 10 tysięcy, więc nie tak mało, ale ma sporo dodatków. Pytanie jest jedno: czy to uszczelka jakaś czy pęknięty blok silnika (podobno częste w 929)? Jeśli to pierwsze to kupie to moto, więc proszę o rady. Oprócz tego jeśli ktoś z Was ma czas i się zna, to chętnie zapłacę za pojechanie ze mną do Koszyc (60km od Krakowa) i stwierdzenie na miejscu czy to pierwsza czy druga opcja z tym olejem. Jestem umówiony z tym Panem na jutro na powtórny przyjazd, bo także z pośpiechu zostawiłem tam mój plecak :)Zdjęcia poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ale zapyziały grzyb za 10k. Nikt Ci tego nie odgadnie ze zdjęć. Nic dobrego to nie wróży- nie napalaj się. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi919 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Jeśli bardzo jesteś napalony to kup jakieś czyścidło do silnika, umyj porządnie, jak wyschnie to odpal i obserwuj. Albo Cię to przekona, albo ostudzi zapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Jako że okolice kolektorów są suche to olej może się sączyć z kanałów odpływowych w gniazdach świec. W takim przypadku winna będzie uszczelka pokrywy zaworowej. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi