SidneySid Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Witam, niedawno stałem się posiadaczem aprilli rs50. Tak jak w temacie mam problem z elektryka a generalnie chodzi o to zenie ma kierunkowskazów oraz odpala tylko na popych "z metra". Sprawdzalem akumulator daje normalnie 12v Bespiecznik nowy,nie mam pojecia o co chodzi ale wiem ze rozrusznik kreci bo po podlaczeniu na "krótko" normalnie krecil. Jedyne co dziala to swiatla przod tyl po odpaleniu na popych, stop, kierunki i rozrusznik bez reakcji https://zapodaj.net/e5d6d78209e8b.jpg.html Link moze ułatwić sprawe, pewne jest to ze do tego uzadzenia dochodzi prąd lecz z zadnego innego przewodu nie jest przekazywany dalej. Co to jest i ile moze kosztowac i czy wgl to moze byc przyczyną? Jesli kiedykolwiek miales z czym podobnym do czynienia za pomoc bardzo bym był wdzieczny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 A regulator napięcia sprawdzałeś? Po odpalaniu moto na pracującym silniku sprawdź czy jest napięcie na klemach w granicach 13,8-14,6v. Optymalne ładowanie w niektórych regulatorach pojawia się po przekroczeniu 2000 obr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SidneySid Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Jest stale 12.1 i co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Jeśli te 12,1 jest na odpalonym silniku przy obrotach w granicach 4-5 tyś to nie masz ładowania.Prawdopodobnie uwalony regulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SidneySid Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Dzieki. A czy od 125 bedzie pasować? Jaki kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Jeśli masz silnik Minarelli to ładowanie akumulatora jest dopiero,kiedy żarówka świeci na maxa. Więc na luzie nie ma ładowania.Od regulatora wychodzą 3 przewody - jeden od prądnicy,drugi to masa,a trzecim prąd zmieniony na stały do świateł i aku. Odpal silnik i sprawdź,czy cokolwiek wychodzi z silnika za pomocą zwykłego miernika elektrycznego za 20 zł. Podpinasz się pod kabel idący od silnika do regulatora. Przy 10 tyś. obr. powinien mieć około 70 voltów prądu zmiennego. Jeśli wszystko jest ok to sprawdź,czy z regulatora idzie dalej. Na owym kablu(ten,na którym idzie prąd z regulatora na światła) na obrotach powinno być od 13,8 volta do 14,6V max .Wszystko to jest do Aprilek z silnikami Minarelli. a z regulatorem to masz wujka Google,wystarczy wpisać model,rok i częśc jaka cie interesuje,aha tylko nie kupuj używki,lepiej dołożyć parę złotych więcej i kupić nowy. Na tym się nie oszczędza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SidneySid Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Mozliwosc sprawdzenia będę mial najszybciej w sobotę ponieważ jestem w delegacji. Swiatla byly wczesniej ale tylko te podpiete na "krotko" czyli bez stopu, kierunkow itd. Im wieksze obroty tym bardziej sie świeciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jeśli te 12,1 jest na odpalonym silniku przy obrotach w granicach 4-5 tyś to nie masz ładowania. crm 125 np zaczynała ładować dopiero od 5 tys obr więc ja bym sprawdził wyżej Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi