Adi74 Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Właśnie się przywitałem w odpowiednim wątku i od razu, nie tracąc czasu chciałbym zasięgnąć nieco z Waszej rozległej wiedzy.Jeżdżę 2-gi sezon Hondą CBF 600 S. Jestem bardzo z niej zadowolony, nigdy mnie nie zawiodła....ale jak każdy facet, muszę od czasu do czasu coś zmienić w życiu ;)Właśnie, chcę coś innego, ale podobnego, tzn o podobnym charakterze. Moto służy mi na co dzień, jeżdżę nim od marca do listopada po mieście. Więc nie może być za wielkie, musi sprawnie przeciskać się przez warszawskie korki. Poza miejską jazdą zdarza mi się wyjechać gdzieś dalej. Przez 2 lata zwiedziłem południe Europy tak na oko to chyba z 11 krajów zaliczyłem i kilka wypraw po naszym rodzimym. Więc moto musi być sprawne w trasie i radzić sobie z prędkościami 160-180 w długich przelotach.Następna rzecz to dynamika i osiągi. Może mieć podobne do CBF-ki, ale absolutnie nie gorsze. Taka zmiana byłaby dla mnie formą kary za grzechy ;)Pomóżcie i doradźcie jakie moto kupić? Na miasto, w podróż solo i z dziewczyną i żeby trochę adrenaliny dało ;)Budżet do 20 tys. Dzięki z góry:Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Honda CBF 1000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi74 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Honda CBF 1000 ?Może to i jakaś droga, ale jak z poręcznością na miasto? No i czy to wielka zmiana? Taka większa siostra ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HordFenry Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 CB 1300S, Bandit lub GSX-f 1250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Ja po CBFce kupiłem Bandita 1250 SA ......... a potem Ducati ST4 S ......... a teraz ostała mi się jeno Honda CB900 z 1982 roku którą przerabiam na Cafe :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Śmigasz w pojedynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Po CBF-ie wsiadłem na Tigera 1050 :) Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 "lepsze jest wrogiem dobrego".Czego Ci brakuje? Bo "zamienię bo się znudziłem" to zasadniczo każde inne moto będzie dobrą rekomendacją :DBrakuje mocy? za niska, za ciężka, co nie pasuje? Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi