ketchupvfr Opublikowano 9 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 Vitam, przy ostatniej figurze urwałem klamkę od sprzęgła, mam starą, ale jest trochę bananowa, czy wie może ktoś jak ją podprostować aby nie pękła :?: wiem, że akcesoryjna niewiele kosztuje, ale juz chce się jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Września 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 To aluminim. Ja w enduro łamię klamki regularnie, więc coś wiem na temat prostowania skrzywionych (inna sprawa, że klamki w enduro mają specjalne nacięcia na przy końcówkach od strony kulki, tak więc jak się wyglebisz to pęka końcówka, a cała klamka zostaje, nie wiem dlaczego takiego rozwiązania nie stosuje się w motocyklach szosowych :? )Wracając do tematu - musisz podgrzać palnikiem tę klamkę, oczywiście w imadle, nie za mocno, żeby się aluminium nie stopiło. Potem... potem musisz ufać swoim umiejętnością, że klamka wróci do swojego kształtu i nie pęknie podczas prostowania. Mi udało się ledwie kilka razy, zwykle pękała. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 9 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 muszę ją wyszperać z graciarni, ale skoro mówisz, żę jest duże prawdopodobieństwo że pęknie, założe banana i będę czekał jak mi floty przybędzie, w końcu ważniejsze części są do wymiany.Dzięki i pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 9 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 Jeśli zrobisz ro na ciepło to klamka nie powinna ci pęknąc, oczywiście to wszystko zależy od stopu, możliwe że nie jest to czyste aluminium, bądz jakaś wersja utwardzanego, mało plastycznego aluminium. W każdym razie spróbował bym na twoim miejscu prostowania na ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 10 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2004 kalmki sa ponoc odlewane w formach, siłą rzeczy nie mogą być plastyczne, jest taka pociecha ze jak peknie zawsze można pospawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 10 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2004 koszt nowej w larsonie to około 30pln +koszty przesyłki, racazej nie będę ryzykował, pojeżdze trochę na bananie, a po pierwszym zapodam sobie nowąPozdrawiam i dziękuję za wskazówki ;) naRka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi