wojtek2812 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Witam. Przy wymianie oleju z ciekawości rozciąłem stary filtr i zauważyłem trochę złotych opiłków. Wiem, że może to być oznaka kończących się panewek, jednak charakterystycznych dla panewek objawów nie zauważyłem. Czy pomiar ciśnienia oleju da jednoznaczną odpowiedź, czy czas na poszukiwania nowego pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Na twoje pytanie nie da sie odpowiedzieć bez zaglądania do panewek. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Pomiar ciśnienia oleju, jest bardzo nieefektywny, ze względu na zmienną lepkość oleju w stosunku do temperatury. Pomiar w warunkach domowych, jedyne może określić czy masz sprawną pompę i olej w silniku, a mniej jego stan zużycia. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Olej mam dopiero co wymieniany (stąd się dowiedziałem o opiłkach). Serwisówka podaje 4.9 bara przy 6 tys rpm i temperaturze silnika 80*C. Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez wojtek2812 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Ale równie dobrze, może być przy tej temp. silnika i 3.5 bara i 6 i to też będzie dobrze. Żeby ten pomiar miał większy sens, to sam olej powinien mieć 80st.C Generalnie ja pomiaru oleju nie dokonuję, (chyba że usprawnianiu układu smarowania), ponieważ jest on zupełnie niemiarodajny. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Pomiar cisnienia oleju sluzy do okreslenia wydajnosci pompy olejowej . Jezeli chcesz sprawdzic w jakim stanie sa panewki musisz je zdemontowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) I wszystko na temat. Na tę chwilę podziękował Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez wojtek2812 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi