janek1234 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 witam , zaczynam swoją przygode z moto, i tak sie zastanawiam, czy każdy z doświadczonych motocyklistów, potrafi swoim sprzetem powiedzmy na piachu, ziemi, wykonać jakieś zrywy, kółka ?czy warto tego sie uczyć aby wyczuć i opanowac motor ? czy może są tacy co nigdy tego nie robili tylko jeżdżą "normalnie" po drogach asfaltowych ? czy dobrze rozumuję że ucząc się utraty przyczepności, tych "kółek" dobrze wyczuwam motocykl? mam raptem kilka jazd za sobą, a ostatnia była po leśnej drodze, dosyć mokrej stąd moje spostrzezenie. pozdo :) lewa w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 uczyć się zawsze warto, chociaż na praktykowanie niebezpiecznych manewrów na własnym, nieprzystosowanym motocyklu zawsze było mi go szkoda. zapłaciłem za kurs doszkalający, na endurakach szkoły, kilka wywrotek było, coś się nauczyłem (ale to dawno)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LWfilip Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Nauka czegokolwiek jeszcze nikomu nie zaszkodziła choć myślę, że skoro masz za sobą "dopiero kilka jazd" opanuj na początek jazdę do przodu. Jak nabierzesz pewności to ciekawość popchnie Cię dalej. I przystosuj moto do takich ewolucji bo na naprawy nie zarobisz. Ale kombinuj, kombinuj. LwG. Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motif Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Najlepsza szkołą jazdy dla motocyklisty jest trening w terenie.Na asfalcie wcześniej czy później wpadniesz w poślizg bądż toprzez deszcz, olej na drodze czy troche piasku z ciężarówki.Jak wyćwiczysz to w terenie to wtedy bedziesz wiedział co robićna szosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi