zygaXX Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 No to bedzie pewnie 1500€ i rezerwa na koncie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robon12 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 No to bedzie pewnie 1500€ i rezerwa na koncie...szkoda że w czerwcu nie jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Kurde, pojechalbym Jak najszybciej ale finansowo musze jeszcze dorobic, w maju jade do PL z żona na komunie, musze moto jeszcze przepatrzec nowa oponka, kufry dopiero Co kupilem... same wydatki. A i z praca tez sie musze ustawic.... jednym slowem masakra... W 2018 polecimy na Nordkapp bo to rowniez jeszcze ciekawsze chyba Niz zachodnie wybrzeze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robon12 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 No rozumiem ja miałem jechać we wrześniu 2017 ale nie wypaliło to kasa została z zeszłego roku. Mi się na rok 2018 ubzdurało jechać do Czarnobyla ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Objade transfogaraska i transalpine w jeden dzien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Teoretycznie tak. Praktycznie w weekend jest tam taki ruch jak na A4...W ubiegłym roku na przykład my trafiliśmy na fogarkę zamkniętą z powodu wyścigu rowerowego. Trzeba było objeżdżać... Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Jak ta karte EKUZ zalatwic? Dodam ze jestem praktycznie na stale w niemczech i w PL mam tylko meldunek wiec jak bedzie z ta karta EKUZ w moim przypadku? I czy nie bedzie jakichs tam problemikow ze dowod Polski a prawko niemieckie? Wiem ze EU ale wole spytac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Podstawowa sprawa, gdzie jesteś zameldowany i ubezpieczony. W Polsce idziesz do oddziału NFZ , wypełnisz druk i po kilku minutach cieszysz się nową kartą ubezpieczenia europejskuego EKUZ. Ważną pół roku. Jak jesteś zameldowany w Niemczech i tam ubezpieczony to musisz tam pytać o takie rzeczy. Napisałem ci to ku przestrodze. Wracamy se w sobotę z Chorwacji. W Mukulovie najeżdżamy na dzwon. Młoda czeszka wyje..ała polskiemu motocykliście. Pomijając szczegóły - ratownik z karetki zaczął od pytania o ubezpieczenie. "Nie ma pan? To zabierzemy ale płaci pan gotówką"... Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Dzieki za Info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sohff Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Kartę możesz załatwić przez neta.Ściągasz wniosek ze strony poniżej, wypełniasz, wysyłasz go mailem na podany adres.We wniosku zaznacz żeby karta była wysłana pocztą na podany adres.Ja czekałem jakiś tydzień. http://www.nfz.gov.pl/dla-pacjenta/zalatw-sprawe-krok-po-kroku/jak-wyrobic-karte-ekuz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Ja nie dostane EKUZ bo nie jestem pod NFZ musze wykupic cos w innej ubezpieczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu514 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Wykupujac assistance na motocykl mozesz wykupic ubezpieczenie na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Koledzy, bez urazy, ale te Wasze rady są do doopy! Poza tym nie spotkałem się z ubezpieczeniem kosztów leczenia połączonym z Assistance... Może chodziło o NNW? Ale to akurat nie pomaga w razie W, lecz pozwala później uzyskać odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu. zygaXX:: wykup sobie ubezpieczenie kosztów leczenia, np. PZU Wojażer. To kosztuje kilka złotych za dzień na całą Europę i masz święty spokój. W Niemczech pewnie też jest coś takiego. A co do Assistance na moto, to skoro mieszkasz w DE, to po prostu wykup takie ubezpieczenie w ADAC... Transfogarska i Transalpina w sierpniu w jeden dzień? Wg mnie bez szansy... Ale jeśli byłaby piękna pogoda i wyjechałbyś o 6 rano i nawet by Ci się udało przejechać obie te trasy, to byłaby to totalna głupota... To są piękne miejsca i warto co jakiś czas stanąć, zrobić przerwę. A jak chcesz tylko zapier...ać, to wykup sobie kilka godzin jazdy na torze ;) Edytowane 11 Maja 2017 przez biblo Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Dziekuje za rady. ADAC mam juz. Ale wykupie jeszcze Assistance w PZU i tego Wojazera W Niemczech mi Sie juz niechce uzerac z Ubezpieczelniami A co do przejazdu w jeden dzien przez te dwie trasy to tak spytalem tylko z ciekawosci.... :-) I tak sobie patrze czytam kiedy najlepiej jechac i pojade koncowka Sierpnia poczatek Wrzesnia ale i tak bedzie pelno i ciasno i DROGO :-) I tak sobie licze przeliczam tak 5-6 tys. Km to te 17dni okolo powinno mi starczyc raczej. Edytowane 11 Maja 2017 przez zygaXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu514 Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Koledzy, bez urazy, ale te Wasze rady są do doopy! Poza tym nie spotkałem się z ubezpieczeniem kosztów leczenia połączonym z Assistance... Może chodziło o NNW? Ale to akurat nie pomaga w razie W, lecz pozwala później uzyskać odszkodowanie za uszcze coś takiego. kolego sprawdz sobie chociazby oferte allianz pakiet adventure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi