JaWaK Opublikowano 7 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2004 Witam niech się wypowiedza ci którzy mieli lub mają sportowe tłumiki do simsona czy coś dają ???? czy odgłos jest lepszy :( i w ogóle czy z tego czrnego fara niezchodzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalym Opublikowano 8 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2004 kumpel to mial i mu to pierdzialo jak komarek a zmana niebyla zauwazalna w ocy itp ale kazdy uwaza jak chce niekturym ten glos sie podoba ale mi nie pozdro dla wszystkich forumowiczow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 8 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2004 rowniez kumpel miał no i wg mnie to wyzucone pieniadze... glos gowniany, farba odchodzi a po 2 dniach odpadla mu koncowka... kompletna poracha... jak masz mnozliwosc to dozbieraj i kup cos z RZT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 8 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2004 Mam ten tlumik ;) Coz lakier jest zupelnie do du... . Raz ze lekko sie go dotknie czyms metalowym, odrazu zarysowanie jest, 2 lakier odpadl po zimie w wiekszosci i oczywiscie tlumik pordzewial caly... Calego na nowa odmalowalem i jakos to wyglada ;) Ale i tak chyba zamontuje w zime stary tlumik, bo jednak bardzo fajny jest taki cichutki simson ;))) Ogolnie nie polecam tego tlumika (mowa oczywiscie o tym polskim)... Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 8 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2004 zalezy o jakie tumiki chodzi, gdzies widzialem takie inne sportowe tumiki do simsonow chyba nawet w jakims simsonie sprzedawanym na allegro :roll: w kazdym badz razie troche inne niz te co sa popularne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2004 Ja miałem i jezeli zależy Ci tylko na odgłosie i masz kase to kup. Nic pozatym nie daje. I nie wierz w to że on jest sportowy, on tylko tak wygląda nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 9 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 Tłumik sportowy jest tylko z nazwy. Po primo: w komorze rozprężnej znaduje się PRZEGRODA, której tam być nie powinno. Po drugie pojemnościowo nie bardzo pasuje do 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 9 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 U mnie ten tłumik podniósł pełne obroty i zmienił charakterystyke silnika. Mocy może przybyła, ale niewięcej niż 5% i dopiero w pobliżu pełnych obrotów. Ale kiedyś śmigałem po czeskich stronkach o jawkach i znalazłem kilka interesujących rzeczy. Np. taką że jawki MIAŁY FABRYCZNE SPORTOWE TŁUMIKI Z KOMORĄ ROZPRĘŻNĄ. W drugim załączniku ,macie jego wymiary, a w pierwszym wykres z chamowni jawki z tym tłumikiem i ze standardowym, oraz masa innych ciekawych danych, jednak tylko jawek z czeskiego rynku (niedławione) Pochodzi bodajże z jakiegoś starego czeskiego Swiata motocykli.http://www.republika.pl/zeus001/MUSTAN11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 15 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2004 Z3US - masz ten program do obliczania wydechów z którego screen jest w załączniku ??Jak nazywa się ten program?? Ewentualnie z kąd można ściągnąć jakikolwiek program do obliczania ukł. wydechowego do 2T ?? W ostateczności jakieś wzory matematyczne na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 16 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 a KoLEGA sie tak uparł że i tak kupuje go a ja se popatrze jak to wygląda .. i ja se zobatzre jak orginalny tłumik od simsona pasuje do jawki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 21 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Ehm :D :roll: :oops: jest problem :mrgreen: :mrgreen: tłumik jush jest ale kolanko za krótkie ??? I teraz Pytanie czy mieliscie problemy z kolankiem czy trzeba było dorabiać rórke ???? patzryłem w sklepie i niema dłuższych czy wy też mieliscie taki problem ... dodam że chodzi o simsona comforta s 51 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi