Adam M. Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Ogladac to mozesz obrazy, kanaly ukladu wolnych obrotow umieszczone sa w korpusie gaznika i niewidoczne dla oka. Z czasem zarastaja nalotem ze wspolczesnego paliwa i przestaja przepuszczac odpowiednia ilosc mieszanki.Jedna metoda ich czyszczenia jest godzinka spedzona w myjce ultradzwiekowej, druga to ta opisana przeze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Ok Adam. Szpray kupiony, dysze na 10minut wlozylem do tej cieczy. Później wyciagnalem je i przedmuchalem mocno kompresorem. Posprawdzalem i przedmuchalem wszystkie mozliwe kanały w gazniku, psiklem carb clenerem w otwory. Odczekałem jakis czas , przedmuchalem cały gaznik kompresorem i zmontowałem wszystko uważnie. Mam nadzieję że będzie lepiej teraz. A może też to być wina swiec zaplonowych, filtra powietrza lub lewego powietrza? Z obrotów dość szybko schodził jak już się wkrecil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Sprawdziles po psiknieciu w otwory po srubie i dyszy ze spray wydostaje sie z otworkow w gardzieli gaznikow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_zr Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Przy dmuchaniu kompresorem w kanały które się rozgałęziają warto przytkać na zmianę palcem każdy z otworów by więcej powietrza przez nie przeleciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Tak adam wydostaje się, przytykalem palcem jak robiłem. Miejmy nadzieję że tym razem się uda😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Ok. Maszyna ładnie pracuje. Wymieniłem olej filtr oleju i paliwa, filtr powietrza, świece, gaznik skrecony, wydech zespawany i rozwiercony,silnik wypolerowany na lustro. Wydaje mi się że była to wina świec zapłonowych.Nie podoba mi się tylko dźwięk i wygląd komina. Jest głośny i mocno uderza ale to jeszcze chyba nie toMogę zapytać tu żeby nie zakładać nowego tematu jak mogę przerobić wydech aby moto było w luj głośne i chodziło z sensem? Myślałem nawet aby pociągnąć to dwa tłumiki ale nwm czy to coś da prócz efektu wizualnego. A w poniedziałek części dostają nowy lakierek😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi