kellyq Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Hej Chciałem zapytać szanowne grono o szlif cylindra w silniku suzuki dr800 z 92 roku Mam do niego dwie serwisówki angielską i niemiecką. Angielska do tego konkretnego modelu podaje luz między cylindrem a tłokiem 0,027-0,057mm. Natomiast ta niemiecka ogólnie dla dr 800 podaje 0,045-0,065mm. Teraz pytanie jak zrobię luz ten mniejszy to nie będzie to za ciasno? Mam oryginalny nadwymiarowy tłok i pierścienie od suzuki. Nadwymiar 0,5mm Druga sprawa to gdzie znajdę fachowców żeby zrobili szlif tak jak się należy w województwie lubelskim (Lublin, Kraśnik, i okolice, ewentualnie Stalowa Wola, Biłgoraj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dla czego robic mniejszy ?Trzymaj sie wymiaru 0.5 i sprawdz wymiary po zrobieniu szlifu czy beczka albo stozek nie wyszedl.Dobrze zeby warsztat to robiacy mial pojecie o robieniu pojedynczych cylindrow.Gdzie - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kellyq Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Najbezpieczniej chyba trzymać sie luzów które 'nachodzą' na siebie w obu serwisówkach, czyli 0.045 do 0.057. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kellyq Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 też tak właśnie myślałem ale wolałem spytać, cylinder i tłok już zawieziony i mają zrobić luz 0,05, zakład wydaje się być porządny więc chyba nie popsują, widziałem mieli bardzo dużo cylindrów do roboty , swoją drogą trochę dziwne że jedna serwisówka podaje tak a druga trochę inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi