Staszek_s Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Hi Wam.Jako że zakupiłem tego Clio Grandtour i to cholerstwo ma relingi dachowe, muszę "zaktualizować" bagażnik dachowy na rowery.Posiadam Thule ze stalowymi belkami i stosowne uchwyty rowerowe. Mogę dokupić adapter do tych relingów za ok. 450-500pln lub zaszaleć i kupić nowy komplet.I tu potrzebuję wiedzy tych którzy korzystali z wyższych modeli od Thule. Czy np. taki bagażnik: http://allegro.pl/show_item.php?item=5744763866&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62i takie uchwyty rowerowe http://allegro.pl/2-szt-thule-proride-598-uchwyt-rowerowy-nast-591-i6001031343.html będą faktycznie odczuwalnie cichsze podczas jazdy od posiadanych przeze mnie http://allegro.pl/bagaznik-relingi-thule-757-belki-120cm-zamykany-i6275763625.html oraz http://allegro.pl/uchwyt-bagaznik-rowerowy-thule-free-ride-532-i6286380603.htmlPytanie o tyle zasadne, że nowy komplet aluminiowy to ponad 2200pln kontra te 450pln za adapter do dotychczasowego. Ale jak komfort zdecydowanie wyższy to może warto? P.S. Inne bagażniki, np. na tylną klapę czy na hak odpadają, nie przeżyłbym błota chlapiącego spod tylnych kół na moje rowery. Edytowane 14 Listopada 2016 przez Staszek_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 kup adapter i tyle, będzie ok, nie ma co szaleć Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) P.S. Inne bagażniki, np. na tylną klapę czy na hak odpadają, nie przeżyłbym błota chlapiącego spod tylnych kół na moje rowery.A ja bym to przemyślal. Miałem dobry dachowy, teraz mam platformę na hak, i jest, jak dla mnie, przepaść w komforcie jazdy, zaladunku i bezpieczeństwie.Na dachu też się zasyfiały, na platformie, szczerze mówiąc, nie zauważylem, żeby były jakoś bardziej brudne. :)Odczucie subiektywne -zaznaczam, żeby jakiej wojny nie bylo. :) Edytowane 15 Listopada 2016 przez grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Dokładnie, pakujesz rower z tyłu i nie czujesz, że go masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Jak wyżej, nie przeżyłbym rowerów za tylnym kołem. Koniec końców zamiast tego Thule kupiłem jakiś nowozelandzki wynalazek - Whispbar - ponoć jeszcze bardziej cichy. W sumie z wyglądu może tak być że cichszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Kupiłbyś Hondę, to ani spod kół by Ci nie leciało, ani z nieba, ani bagażnika byś nie musiał kupować :biggrin: Tak, wiem... brzydki kokpit :) Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Kupię hondę motocykl, tu akurat jestem fanem marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Kupię hondę motocykl, tu akurat jestem fanem marki.Prawdziwy fan marki ma wszystko markowe. Ja nawet silnik do łodzi mam Hondy :icon_razz: Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ja nawet nie mam łodzi... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 To mogłeś przynajmniej samochód kupić :) Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi