pan_bobek Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Witam. Wymieniam tłok w swojej dtx z 2006r. byłem u znajomego żeby zmierzył mi cylinder i podobno na 56mm natomiast tłok 55.9. Właśnie przeglądam wymiary tłoków na allegro i jest np. 55.94 oraz 56mm i nie wiem czy tłok ma mieć trochę luzu i wybrać ten 55,94 ? Czy też ten 56mm? Na inny forum czytałem znów że w tłokach już jest zachowany luz. Więc już się pogubiłem co i jak. Może na tym forum ktoś mi doradzi :). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Tam jest tuleja? Jak tak to oddaj cylinder nie znajomemu i niech Ci powiedzą jaki tłok zrobić a potem szlif. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Jakiej firmy chcesz kupić tłok ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_bobek Opublikowano 27 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Chyba właśnie przejadę do jakiegoś warsztatu niech dokładnie sprawdzą jeszcze. @DZIKOWSKI myślałem o firmie "meteor" ponieważ nie dysponuję zbytnio dużą ilością gotówki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 myślałem o firmie "meteor" ponieważ nie dysponuję zbytnio dużą ilością gotówki :) Pamiętaj,aby zastosować luz montażowy jaki zaleca producent tłoka.Dowiedz się u sprzedawcy,bo nie zawsze jest opis na opakowaniu Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_bobek Opublikowano 27 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 http://allegro.pl/tlok-meteor-yamaha-tdr-tzr-dt-125-56-00-sel-c-i6209261655.html Tu w aukcji jest nawet podane, "Tłok kompletny METEOR o średnicy 56,00 mm" Natomiast niżej dokładny wymiar 55,97mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidon Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Witam. Wymieniam tłok w swojej dtx z 2006r. byłem u znajomego żeby zmierzył mi cylinder i podobno na 56mm natomiast tłok 55.9. Właśnie przeglądam wymiary tłoków na allegro i jest np. 55.94 oraz 56mm i nie wiem czy tłok ma mieć trochę luzu i wybrać ten 55,94 ? Czy też ten 56mm? Na inny forum czytałem znów że w tłokach już jest zachowany luz. Więc już się pogubiłem co i jak. Może na tym forum ktoś mi doradzi :). Pozdr. A to kolega posiada średnicówkę do pomiarów ? Oddaj cylinder do szlifu z tym tłokiem, w warsztacie sami zrobią odpowiedni luz, najlepiej do poleconego warsztatu oddaj, bo szkoda by ktoś narobił szkód. I nie zapomnij powiedzieć aby sfazowali krawędzie okien ! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 no ja mam nadzieje że średnicy nie mierzyliście suwmiarką :D ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_bobek Opublikowano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Nie już wszystko śmiga :) Cylinder był okej, nie robiłem szlifu, 56mm miał, wczoraj założyłem nowy tłok, uszczelki, łożysko sworznia i świece. Jak na razie wszystko działa okej. Pali na dotyk. Dzięki za pomoc :) Nie wiem jak jeszcze z docieraniem samego tłoka, żeby wszystko się ułożyło ile uważać z gazem i jeździć spokojnie ? Co forum to inaczej piszą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 skoro cylinder był ok to czemu wymieniałeś tłok ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidon Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Za dużo $, z tego co kojarze to była wzmianka w serwisowce dt, że powinno się wymienić pierścienie po 15 albo 25 tyś km, nie pamiętam dokładnie. Co się w ogóle działo że wymieniałeś tłok ? Oby taki remont nie przyniósł chwilowej poprawy. Dociera się pierścienie nie tłok, krawędzie okien nie miały ostrych krawędzi ? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Października 2016 przez Vidon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi