koranx Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Witam mam taki problem z motocyklem kawasaki klr650 (kl650c) opowiem od początku, kupiłem ten motocykl jakieś 2 lata temu , na początku pobierał bardzo małe ilości oleju i może delikatne dymił z czasem zaczął tego oleju spalać coraz to więcej i coraz więcej aż doszło do takiego momentu że teraz potrafił spalić jakis litr na 50 km albo i więcej zależnie od jazdy przy czym dymiac strasznie.Po odpaleniu i gdy chodzi na wolnych obrotach nie dymi praktycznie wystarczy go delikatnie przegazować i już zaczyna .Rozebralem silnik , warstwa nagaru z przepalonego oleju oczywiście na głowicy, ale wizualnie cylinder wygląda idealnie pomyślałem sobie wymienię uszczelniacze zrobię szlif i wymienię tlok dla spokoju , ale okazuje się już jest zrobiony ostatni szlif .Teraz pytania do was czy przy idealnym stanie wizualnym cylindra może pobierać tyle oleju ? Czy jakbym wymienił same pierścienie coś by pomogło? Czy ostatnia deska ratunku to tulejowanie cylindra + nowy tlok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Możesz to sprawdzić poprzez pomiar kompresji nad tłokiem - to może być również wina zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Czy możesz wrzucić zdjęcie tego cylindra? Honowanie jest wyraźnie widoczne? Mierzyłeś go średnicówką, jaki jest wymiar, jaka jest owalizacja? Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Możesz to sprawdzić poprzez pomiar kompresji nad tłokiem - to może być również wina zaworów. Po pierwsze zawory dymią tylko przy schodzeniu z obrotów. Po drugie silnik już rozebrany... Edytowane 14 Lipca 2016 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi