Sebek1313 Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Witam strzelił mi tłok w moim sprzęcie i tak się zastanawiam co mogło być przyczyną. od generalnego remontu przejechałem 40 mth, przy 50 mth chciałem wymienić tłok ale nie zdążyłem :D wysyłam zdjęcie tłoka. Tłok był proxa więc chyba nie najgorszy, a chłopaki w cwiarach jezdzą wiecej mth i nic się nie dzieje. Filtr myty i czyszczony co jazde nie ma mozliwosci żeby coś tam się dostało chyba, że ktoś by po złości mi coś wrzucił :D niech się wypowie ktoś obcykany w temacie czemu go tak zmieliło. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Widać że pękł od strony gaźnika. Na pewno nic Ci z gaźnika nie wpadło do cylindra ?Najprawdopodobnie źle dobrany tłok (za duży luz montażowy przez co tłok latał w cylindrze i od drgań pękł) lub wada fabryczna. A jak wygląda cylinder ? Ucierpiał ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek1313 Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 No właśnie nie. cylinder jest w dobrym stanie. cylinder mam na nickasilu tłok mi wyszedł selekcja C, bo poprzedni właściciel powiedział, że byłą selekcja B. oczywiście pojechałem do zakładu robącego szlify i wymierzyli mi średnicówką cylinder, więc tłok na pewno dobrze dobrany. jedyna możliwość to kurcze coś musiało jednak tam wpaść, albo coś było z tym tłokiem nie tak od nowości bo 40 mth to troche za mało żeby tak się rozleciał. Mam jeszcze pytanie. założyłem nowy cały wał i łożyska a teraz musze rozpołowic silnik żeby wygrzebać resztki tłoka ze skrzyni korbowej i czy mogę złożyć to tak jak jest czy dawać nowe łożyska na wał? oczywiście sprawdze czy nic nie ma luzu, ale jeśli nie ma to chyba nie warto pakować kasy. wszystko ma nalatane tylko 40 mth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Sprawdzasz standardowo czy wal ma jakies luzy. Jesli łożyska sa odpowiednio dobrane i przewidziany jest dłuższy zcas pracy niż twoje 40mth to zostawiasz je, raczej ich nie uszkodziś podczas rozbiórki- tzn mam taka nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Jazda na torze (pycenie do odcinki) czy po lesie (rekraacyjne pyrkanie)? Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek1313 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 częściej jeżdżę po torze, ale nie odwijam manety ciągle na full, bo jeszcze się trzeba troche podszkolić żeby okiełznać tą ćwiare na torze. Więc myśle że tak umiarkowanie dostaje po d***e. Patrzyłem dziś to na korbie nie ma żadnego luzu góra dół, tylko delikatny na boki, więc jest dobrze. jutro rozpołowie silnik i zobacze czy w łożyskach nie ma resztek tłoka wyczyszczę złożę i mam nadzieję, że przelatam na tym 50 mth do remontu i nic się nie rozsypie znowu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi