Kuskus Opublikowano 5 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Na stronie http://www.cz350.prv.pl/ przeczytałem ze 6V Cz nie mają obrotomierza ?? czy to prawda , jesli tak to Chyba wezme tą CZ bo ona ma obrotomierz :( wiec problem z elektryka roziwązany - jak sprawdzic czy sprzet był katowany tzn.chodzi mi o porady dotyczące sprawdzenia samego silnika - nie chce kupic padaki .... Co do ramy itp. to wiem jak sie sprawdza ( czy nie było dzwonu itp ) czy amory nie dobijają...itp ... Chodzi mi o sam silnik . PZdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Ja jak kupowałem swoją to nie sprawdziłem wszystkich biegów i się okazało w domu że wodzik jest złamany i dlatego nie wchodziła czwórka. W jawie wodziki często się gną lub łamią bo większość ludzi zmienia biegi bez sprzęgła (to automatyczne nigdy nie będzie działało tak jak ręczne) Ja swoja deptam (i to solidnie np. jaranie lacza :( )juz rok i jedynym odchyleniem od normy jest to że wkłady w tłumikach mi się rozsypały i teraz chodzi jak traktor. Nie wiem czy to przez agresywny styl jazdy ale to się w niej zmieniło od momentu jak zacząłem ją deptać. A najleprzym wskaźnikiem stylu jazdy to są chyba zębatki i łańcuch. Jak się mylę to sorry. Jawa to mój pierwszy jednoślad po rowerze więc doświadczenie mam niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Bez sprzęgła :( W sprawnej jawie nie ma takiej możliwości! zarówno ręczne jak i nożne sprzęgło działa na tę samą dzwigienkę, więc nie ma to żadnego wpływu. Ja 3 lata jeździłem bez używania lewej klamki i nic się nie zepsuło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Ja 3 lata jeździłem bez używania lewej klamki i nic się nie zepsuło.A tak z ciekawości... Jak spod świateł ruszałes bez używania lewej klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Podpierasz się prawą nogą a lewą naciskasz dźwignie w dół i popuszczasz z wyczuciem, nawet "gumę" się robiło, oczywiście taką na jaką jawa może sobie pozwolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 Spoko!!! Trzeba bedzie spróbować :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 troche wyczucia, to naprawde fajny wynalazek i choć teraz w japońcu nie zawsze używam sprzęgła przy zmianach o tyle ruszanie się bez niego nie obejdzie a i podczas zmian, bez wysprzęglenia trzeba trafiać w obroty o wiele dokładniej niż w jawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 ja na codzien normalnie uzywam sprzegla ,za bardzo nie praktykuje z polautomatem bo moje skrzynka i tak juz wykazuje jakies objawy zuzycia i nie bede jej dodatkowo meczyl, ale byl czas ze mi jawa strasznie rwala linki od sprzegla i ze 2-3 razy wracalem z miasta korzystajac z polautomatu (wypas), ruszanie jest najfajniejsze , przy odrobinie wprawy mozna ruszac i dodatkowo lewa reka pomachac do otoczenia :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 nie wiem tylko jakie to ma znaczenie, rozkręcałem silnik kilka razy i z punktu widzenia cięgna nie ma różnicy którą dzwignie naciskasz. Sprzęgło jest wysprzęglone w obu przypadkach tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 Ale nożne nigdy nie rozdzieli tarcz tak dobrze jak to ręczne. Zdejmij sobie dekiel od alternatora i zobacz jaka jest duża różnica. Ja i tak i tak używam sprzęgła ręcznego. O dziwo jechałem wczoraj na Simsonie SR50 i tam zmieniałem biegi bez sprzęgła :mrgreen: Nie mój sprzęt więc co się będe rozdrabniał :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 przy umiejętnej jeździe nie trzeba zmieniać biegów z wysprzęglaniem, ja w swoim iksie zmieniałem bez sprzęgła jak ruszałem z buta ile wlazło, jak Cie goni R1 to nie ma czasu na sprzęgło :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 W motorze jeszcze jakoś ujdzie zmiana bez sprzęgła ale juz w samochodzie nie za bardzo. Pamiętam jak moja mamusia uczyła się jeździć samochodem to zamiast czwurki w czasie jazdy wsteczny włączyła (no prawie) troche przęziło ale skrzyni nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 też się da, ale nie wsteczy jadąc w przód :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 7 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2004 Na stronie http://www.cz350.prv.pl/ przeczytałem ze 6V Cz nie mają obrotomierza ?? czy to prawda , jesli tak to Chyba wezme tą CZ bo ona ma obrotomierz :( a CZty mialy w ogole obrotomierze?Ja bym bral TSke. Mialem CZte '86 i miala 6V instalacje - nigdy wiecej 6V! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 7 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2004 kumpel ma cz '85 i ma obrotomierz i 12V. A 6 V naprawde sucks!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi