Skocz do zawartości

Yamaha XT 600 43f

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.05.2016 o 21:57, MariuszXT napisał:

Witam wszystkich.

Kupiłem ostatnio XT 600 dość tanio

To czego się spodziewałeś? Że ktoś XT rozdaje bo nie ma co robić?

Przeczytałem temat i w sumie pytanie, czy nie lepiej będzie kupić całego silnika na chodzie (o ile się go dostanie kupić) lub sprzedać go (szukać kogoś kto kupi w ciemno jak ty) dołożyć kasy i kupić na chodzie.

Cytat

Jak mogę odkręcić nakrętkę 26 na wale ?

pneumat albo elektryczny udarowy

Cytat

Ile kosztuje regeneracja głowicy w 100zł sie zmieszczę? da sie też zregenerować pokrywę zaworów czy trzeba nową? gdzie można kupić nowe części do tego modelu ?

100 kosztuje szlif gniazd zaworowych a obstawiam że też będą kiepskie , 50 planowanie

u ciebie prawdopodobnie nie da się nic sensownego zrobić -tam są niewymienne panewki , pewnie znajdzie się jakiś ślusarz tokarz akrobata co je sfrezuje i wstawi ci inne ale ja myślę że to nie pochodzi , generalnie nie da się tego poprawnie naprawić

ta panewka od strony łańcuszka nierządu to wygląda jakby przeżyła 2 wojnę światowa na froncie wschodnim , śmieć..........

ja ci już napisałem -albo masz 3 tys zł i podchodzisz do tego jak pasjonata , albo wyrzuć to zanim zabrniesz w ogromne koszty których potem nikt ci nie zwróci.......

właśnie dlatego zawsze piszę że singiel 600 nie jest tani w utrzymaniu -bo póki jeździ to jeździ ale koszta remontu są kosmiczne i zawsze jest nieopłacalny, ale ludzie wiedzą swoje kupują jakieś zajechane xl600 dymiące i klepiące za parę zł a potem pytania czy w 200 zł zrobie remont generalny ?

co wy myślicie że te wszystkie kopcące xt , dr , jakieś xl500 po 1000 zł czy nieraz mniej co niby odpala to ludzie wystawiają z dobrego serca ? nie po prostu nie warto tego remontować bo dojdziesz do ceny lepszego moto........

ja w xr 600 remont mnie kosztował 3600 zł i głowicy nie robiłem także z pytaniami czy zregeneruje głowicę za 100 zł życzę sukcesów

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Ja już napisałem co to jest. Złom kolorowy i stalowy + trochę plastiku, szkła, gumy itp. Nieopłacalna zabawa i podcieranie dupy szkłem. Oddaj to komuś za parę stówek, jak znajdziesz chętnego. Już lepiej MZ-tkę kup, to w koszty takie nie wejdziesz i pojeździsz.

jak pali , to zloz , zalej jakims najtanszym olejem samochodowowym i upalaj az korba wyjdzie bokiem :)

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Ehh ku*wa to byłoby do wymiany głowica wałek pokrywa zaworów łożyska na wale. głowice kompletną w dobrym stanie widziałem za ok 400zł trochę by na niej podziałał do tego łożyska to już z 600zł chyba sie bardziej zastanowię na tym a jak będzie jeszcze tłok albo wał do wymiany to sprzedaje silnik na czesci kilka rzeczy jest tam dobrych sprzedam dwie i zwróci się cały motor ;)

Trochę więcej jak 400

Cytat

ak pali , to zloz , zalej jakims najtanszym olejem samochodowowym i upalaj az korba wyjdzie bokiem :)

ja myślę że na tej zasadzie to polata , te stare wiatrołapy są nieopłacalne w remoncie ale ciężkie do zajebania , u mnie była w okolicach TT600 japońska ( ta pierwsze z dwoma bębnami i instalacją 6v ) to jak koleś ją kupił to dźwięk silnika byłby hitem muzyki dubstep tam wszystko tłukło i dzwoniło , dymiła jak radziecki t-34 , i po roku dzidy w terenie urwał się łańcuszek rozrządu i zmasakrowało głowicę i tłok ale rok latała w stanie agonalnym nieraz nawet bez oleju :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Co się okazuje w silniku jednak był robiony mały remont, nowy tłok chyba Proxa ? cylinder po regeneracji bez najmniejszego progu :D Więc to było tak że koleś zrobił remont ale wszystko kleił dużą ilością sylikonu który potem dostał sie do wałka rozrządu i zatkał otwór olejowy po jakimś czasie wałek się wytarł wraz z głowicą i pokrywą a od drgań wykręciła się śrubka od dźwigienki po czym wpadła niżej i prawdopodobnie uszkodziła łożysko od wału. Czeka mnie teraz wymiana tylko lub aż góry i łożysk na wale .

Moje pytanie gdzie mogę dostać takie części lub jaki koszt regeneracji ?

post-85938-0-67749900-1463461319_thumb.jpg

post-85938-0-75752600-1463461342_thumb.jpg

post-85938-0-54991500-1463461566_thumb.jpg