Gruchcio Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Mam problem a raczej moj kuzyn, poniewaz kupil sobie Kawe 96 rok.I jak jej da ostro po gazie to pozniej przy zwalnianiu slyszy cos pod silnikiem tak jak by ktos nadepnal na purchawke.Niewie co to moze byc.A znajomy mechanik mi mowil ze to jest mozliwa wina swiec.Napiszcie czy tak by powinno byc czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Wiesz co, nie mogę sobie trgo jakoś wyobrazić do końca, z tą purchawką :-). Wydaje mi się, że jest to poprostu dopalanie resztek mieszanki w wydechu, bo to może być najbliższe temu dźwiękowi. Może być to spowodowane świecami (ale nie tylko) . Wiele motocykli ma taką przypadłość nawet wtedy jak wszystko jest OK, ale żeby to ocenić najlepiej jest posłuchać "na żywo". Zacznij od wymiany świec, bo czasami to naprawdę dużo daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruchcio Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Mozliwe bo znajomy co ma Harley'a to tez mu sie tak dzieje, ale w H-D to jest normalne.A Scigi by powinny isc jak pszczólka.A moze tez byc przyczyna oleju w silnkiu i zabrudzonych filtrow? Bo wlasnie w tej Kawie beda zmieniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Ja bym obstawiał to po Pawel. Czyli że mieszanka dopala się w wydechu... a skoro to słyszy to możliwe iż uklad wydechowi jest nieszczelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tradasace Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Gruchcio dopalanie w wydechu może równierz następowac wskutek nie domykania się zaworów wydechowychTak miałem w Bandicie.Czyszczenie głowicy i grzybków zrobiło mu dobrze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zawory niedomykają się gdy są podparte lub nadpalone. W tym przypadku odczuwał byś słabośc motocykla. Docieranie zaworów wymaga zdjęcia głowicy, więc koszta są dosć spore. Dla świętego spokoju powinienneś zmierzyc kompresje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi