Blue_Ant Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Witam wszystkich serdecznie ;)Może dla części z was będzie to coś w stylu "odgrzewanego kotleta" ale po koleiPosiadam jak w tytule WFM z 1957r która przez 20 kilka lat stała u dziatki w szopie...postanowiłem na jej 60 urodziny trochę odnowić. Wiadomo czas zrobił swoje... po za tym brakuje jej kilku części.Macie tu kilka fotek https://imageshack.com/a/GgVM/1Na razie postanowiłem zgromadzić brakujące części później chciałbym zabrać się za odnowienie i tu jest prożka do was jak ktoś by mógł coś doradzić bo niestety nigdy czegoś podobnego nie robiłem. Ps. Przez te 20 kilka lat niestety papiery dostały nóżki i sobie gdzieś poszły więc ich nie mam wie ktoś co z takim fantem zrobić, czy da się ją jeszcze zarejestrować czy coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Wyjaśnij kwestię papierów - czy kupiłeś, czy dostałeś, czy jest w rodzinie od nowości. Zrobiłbym to tak: wyciągnij silnik, rozbierz ramę i daj ją do piaskowania oraz malowania, oczywiście jak będziesz miał już wszystko zebrane. Jak rama będzie w malowaniu silnik na stół, rozbierasz, robisz naprawy jak jest taka potrzeba. Ogólnie jest to wszystko bardzo proste, ale czasochłonne i kosztowne ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue_Ant Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Motor należał do mojego ojca a co do papierów to kiedyś były ale niestety się gdzieś zapodziały (nie można ich nigdzie znaleźć więc spisałem je na straty)A co do piaskowania to myślałem nad tym i stwierdziłem że chciałbym zachować jak najwięcej oryginalnego lakieru i tu pytanie czy to będzie miało sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Nie ma to kompletnego sensu, albo robisz renowację albo zostawiasz go tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GERY81 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam co do tej renowacji to tak jak mówi kolega cała blacha jest do remontu ja mogę Tobie pomóc w sprawie lakierowania zajmuję się taki rzeczami na co dzień :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 To sprawę z papierami ogarniesz, ważne że nie kradziony. Rozumiem, że jest wyreżyserowany i nie jest za niego płacone oc. Zarejestrujesz na zabytek. Jeśli chcesz używać pół środków to sobie daruj - jak robić to konkretnie, od podstaw. Inaczej brak frajdy z takiej zabawy, tylko strata pieniędzy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue_Ant Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Wielkie dzięki na razie to wszystko odezwę się jak kupię części i zabiorę się do roboty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi