Skocz do zawartości

Vulcan VN 1500

jelu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moj mean streak spala 6l/100 i musze latac powyzej 150/170km zeby te granice przekroczyc.

Czesto jezdze z Nomadem 1600 który pali 8l/100.

mean streak i nomad mają takie same silniki (chyba) więc z czego wynika taka różnica ??

mean streak i nomad mają takie same silniki (chyba) więc z czego wynika taka różnica ??

Zerknij na:

http://www.bikez.com/motorcycles/kawasaki_...streak_2006.php

http://www.bikez.com/motorcycles/kawasaki_..._nomad_2006.php

Jak widać moment obrotowy dość podobny, ale uzyskany w przy innych obrotach - czyli inaczej zestrojone silniki.

Do tego dochodzi różnica wagi - z podanych linków wynika że Nomad 60kg cięższy, a do tego standardowo wyposażony jest w dość wysoką szybę, kufry itp. Większe opory powietrza -> wyższe spalanie :cool:

Ponowie pytanie może ktoś wie coś na ten temat :

Mam zapytanie czy jest opcja w Vn 1600 07r poprzez odpowiednią kombinacje np. może to być przytrzymanie SET prze 3 sec. lub 2 przycisków w jednym czasie aby licznik pokazywał kilometry a nie mile.

• 2 tygodnie później...

Moj mean streak spala 6l/100 i musze latac powyzej 150/170km zeby te granice przekroczyc.

Czesto jezdze z Nomadem 1600 który pali 8l/100.

To wynika że mam jakąś super oszczędną wersje bo spalił mi 5,5/100 średnia przelotowa 120 km/h :clap:

Witam Szanowną Brać

.........nowy jestem nie obyty a więc proszę o polubowne potraktowanie ..........a na serio to :

"Kupiłem" Nomada 1500 jestem po pierwszych kilometrach i ...................moc wrażeń oraz wiele pytań.

Trochę jeździłem Banditem 600 , trochę więcej BOULEVARD 800 jeszcze więcej V-Starem 1100 ciągle mało a że lubię mieć miedzy nogami kawał maszyny i "okazja " się zdarzyła mam Kawkę --dodam ze motocykl zrobił na mnie takie wrażenie ze o czymś inny nie było mowy ( kufry plastikowe , relingi dookoła , tempomat , obrotosciomierz , hmm orzeł na błotniku a wszystko orginał i w złotym kolorze itd itp dłuuuugo wymieniać.Jakie wrażenia ? przede wszystkim elastyczność , NIESAMOWITA ELASTYCZNOŚĆ drag sie umywa , o ciągu i prowadzeniu nawet nie wspomne , duża maszyna -niewielki chłop( 174/85) a tu masz jakbym juz zrobił tysiące km tak mi leży ( oparcie kierowcy -rewelacja) -ten temat bez zastrzeżeń .

Praca silnika hmm w dragu było ładniej , tu mam wrażenie ze jade yamaha z silnikiem juz na skończeniu ( kawa orginał przebieg 6 tyś mil a rocznik 2002) podobno ten typ tak ma ...będe się musił przyzwyczaić , jezli silnik o wydech orginał to porażka -porażka bo go nie słychać i tu gorąca porośba co zrobić aby poprawić akustyke wydechu ale BEZ BRUTALNEGO INGEROWANIE W TŁUMIKI , kupe kasy wydałem lalka nie motor serce się by skroiło na myśl procia wydechów proszę o rade może nawiecić wylot rur wystarcza??????

To jedno pytanie , drugie czy 2 bieg tak ciężko wchodzi ? ( wchodzi _ciężko sie zazębia -zgrzyta ) może to brak wyczucia nie wiem -jakieś sugestie?

.....aha przypomniałem sobie .................jasny gwint ile pali ( jakby to samochod to bym juz sprzedał )

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Paweł :crossy: :crossy: :crossy:

a jak to u Ciebie wygladA

Witam

Daj adres mailowy wyśle Ci kilka fotek co się bede rozpisywał , z spalaniem to serio? 5,5 sprawdze kilka razy swojego ale na dzień dzisiejszy to 8 lekko .

Masz może pomysł na tumiki zdecydowanie są do poprawki.

Pozdrawiam

wydech orginał to porażka -porażka bo go nie słychać i tu gorąca porośba co zrobić aby poprawić akustyke wydechu ale BEZ BRUTALNEGO INGEROWANIE W TŁUMIKI , kupe kasy wydałem lalka nie motor serce się by skroiło na myśl procia wydechów proszę o rade może nawiecić wylot rur wystarcza??????

Paweł :crossy: :crossy: :crossy:

Witam, podaje link do filmu w necie, koleś w garażu w 10 minut wycina bebechy z tłumików,tylko nie wiem czy taka zmiana charakterystyki wydechu nie spowoduje uszkodzeń silnika, niech sie inni wypowiedzą. pozdrawiam

Witam, podaje link do filmu w necie, koleś w garażu w 10 minut wycina bebechy z tłumików,tylko nie wiem czy taka zmiana charakterystyki wydechu nie spowoduje uszkodzeń silnika, niech sie inni wypowiedzą. pozdrawiam

No to jest super rozwiązonie tylko właśnie co z wtryskiem :clap:

No to jest super rozwiązonie tylko właśnie co z wtryskiem :clap:

.......właśnie co z wtryskami? z tego co się orientuje to rzecz w tym aby nie zakłócić w żadnym stopniu odczytu sondy lambda która to zawiaduje sterowanie wtrysków ( dawką paliwa ) , wyciągając "środek " być może zmienimy "naturalne środowisko gazów wylotowych" inna cyrkulacja czy cuuuś takiego i tym spowodujemy błędy w odczycie sondy...........to tak ma mój chłopski rozum dobrze byłoby poczytać kogoś kompetentnego w tej materii co z chęcią ucznie ..............Jeszcze jedno pytanie ile oleju Wam kawka bierze -ja jeszcze nie wiem ;)