Mikolaj1234 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Witam, Jako że to mój pierwszy post tutaj to najpierw się przedstawię.Więc nazywam się Mikołaj aktualnie jędze Kawasaki ER6-F i pochodzę z Bydgoszczy :) A moje pytanie dotyczy dźwięku łańcucha ponieważ przed zimą zakupiłem sobie stojaki do motocykla a następnie wymieniłem łańcuch i pojawił się taki dziwny dźwięk przy obracaniu kołem :) Czy to jest normalny dźwięk ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Koło w powietrzu bez obciążenia i może dlatego masz wrażenie,że coś nie tak,ale niech się wypowie ktoś mądrzejszy :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Czy on nie jest za mocno naciągnięty? Ustawiłeś odpowiedni luz (oczywiście wg instrukcji - czyli albo na stopce bocznej albo w pozycji pionowej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 po pierwsze witamypo drugie zwracam uwagę na podstawowe zasady pisania postów, zwłaszcza w mechanice: podaj motocykl w temaciejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj1234 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Odpowiedni luz jest ustawiony, 3-4cm na stopce bocznej. Następnym razem na pewno podam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełVTR Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Sprawdź w serwisowce, czy luz ma być ustawiony na stopce bocznej. Bo rożnie zalecają producenci, zależnie od motocykla. Pozdrawiam;] Zaraz zaraz, zmieniłeś łańcuch, a stan zębatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj1234 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 W serwisówce pisze ze ma stać na bocznej, Zębatki są również nowe ponieważ wymieniłem cały napęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi